Αφιέρωμα: 10 από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Θεσσαλονίκης, για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!
Για όλους όσοι αγαπούν το καλό και ποιοτικό κρέας
Τα λευκά κρασιά που αξίζει να ανακαλύψετε
- Newsroom
Αρκετοί είναι αυτοί που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά μιας μοναδικής ποικιλίας της χώρας μας με παγκόσμια φήμη, του Ασύρτικου. Ήρθε όμως η στιγμή να ανακαλύψουμε μαζί με την GAIA Wines, τους δυο διαφορετικούς χαρακτήρες του, όπως αυτοί διαμορφώνονται ανάλογα με τα εδάφη που καλλιεργούνται.
Από την μία, ο ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ, ο πολυβραβευμένος και διαχρονικά κορυφαίος εκπρόσωπος του Ασύρτικου. Γεννημένος σε ηφαιστειακά εδάφη, μεγαλωμένος στα αιωνόβια κλήματα-κουλούρες του νησιού, εμπνευσμένος από τον αιγαιοπελαγίτικο τρόπο οινοποίησης, αποκτά δυναμικό παλαίωσης στα 2 με 3 χρόνια, που τον ενισχύουν γευστικά και αναδεικνύουν τον ορυκτό χαρακτήρα και τα ώριμα και γλυκά αρώματά του. Χαρίσματα που τον κάνουν ιδανική συντροφιά για πιάτα μέτριας αρωματικής έντασης, με το αλμυρό, το ξινό ή το λιπαρό να κυριαρχεί.
Από την άλλη, το MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, το αποτέλεσμα της μετανάστευσης της ποικιλίας στην Πελοπόννησο και της καλλιέργειας της στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη του αμπελώνα της GAIA Wines στο Κούτσι. Ένας οινικός χαρακτήρας, με κοινό μεν dna, αλλά εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτόν της Σαντορίνης. Πιο τροπικό, πληθωρικό, με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών, φανερώνει τον νεανικό, φιλικό και δροσερό χαρακτήρα, είτε μόνο του σαν απεριτίφ είτε παρέα με φρέσκα θαλασσινά γεύματα.
ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ και MΟΝΟGRAPH AΣΥΡΤΙΚΟ, ή αλλιώς δύο λευκά κρασιά, με «κοινό τόπο» την ποικιλία τους αλλά με μεγάλη διαφορά γεύσης και επίγευσης λόγω του τόπου που καλλιεργήθηκαν. Αξίζει να ανακαλύψετε!
Για όλους όσοι αγαπούν το καλό και ποιοτικό κρέας
50 χρόνια παράδοση, καινοτομία και αξεπέραστη γεύση σε μια από τις πιο λαμπερές εποχές του χρόνου
Στη Νταρντάνα Φλώρινα στον Εύοσμο, τρία αδέρφια ενώνονται και προσφέρουν λαϊκή, αυθεντική, ελληνική κουζίνα και φιλοξενία που θυμίζει μια άλλη εποχή.
Αυθεντικές γεύσεις, χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικη μαγεία και μια παράδοση δεκαετιών που συνεχίζεται μέσα από ένα ζαχαροπλαστείο – ορόσημο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης