Επιστροφή στο Όλυμπος Νάουσα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Ένα εμβληματικό όνομα, που φορά ξανά τα καλά του

Δεν είναι μικρό πράγμα να μπαίνεις σ’ έναν ιστορικό χώρο, που επί δεκαετίες φιλοξένησε υπουργούς, ηθοποιούς, διανοούμενους και πάμπολλα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, όπως το “Όλυμπος Νάουσα”. Το πάλαι ποτέ προσφιλές εστιατόριο των Θεσσαλονικέων, με την αστική κουζίνα και το μεγαλόπρεπο διάκοσμο, στη Λεωφόρο Νίκης, γράφει νέα ιστορία εδώ και τρία χρόνια, έχοντας ξανασυστηθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Ο χρόνος μπορεί να σταμάτησε αρχικά το 1994, οπότε κι έκλεισε τότε – αφού διακρίθηκε πρώτα ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο – σήμερα, ωστόσο, έχει επανέλθει κι έχει κερδίσει ξανά παλιούς και νέους πελάτες: από εκείνους που το πρόλαβαν ανοιχτό στο παρελθόν, μέχρι τα εγγόνια τους! Άλλωστε, οι γεύσεις δεν σταματούν ποτέ. Αντίθετα, στο “Όλυμπος Νάουσα” αναγεννιούνται, με σεβασμό στο παρελθόν και το βλέμμα στο μέλλον.

olimpos-naoysa-2.jpg?v=0

Κομμάτι πλέον του πολυτελούς πεντάστερου boutique ξενοδοχείο «On Residence» και των χώρων του, που εκτείνονται στους ορόφους του κτηρίου, το “Όλυμπος Νάουσα” έχει αναγεννηθεί, στο ισόγειο, με κάθε σεβασμό στην παλιά αρχιτεκτονική και το παλιό ύφος. Παλαιού τύπου πλακάκι, άνετα καθίσματα με ρετρό χρωματικές και σχεδιαστικές πινελιές και μεγάλα τραπέζια, λευκό στους τοίχους με τις γύψινες λεπτομέρειες, μεγάλοι καθρέφτες, κρυστάλλινα ποτήρια κι ένας διάκοσμος που, στο σύνολό του, “μιλάει” χαμηλόφωνα, αφηγούμενος κάτι από τα παλιά. Σα να βιώνεται η ιστορία φερμένη στο τώρα, κάθε γωνιά, κάθε πιάτο, είναι μια επανεφεύρεση της παράδοσης – ένα πάντρεμα του χθες με το σήμερα.

Ο ίδιος ο χώρος ισορροπεί ανάμεσα στην αστική κομψότητα και την αρτ ντεκό νοσταλγία, με μια αρχοντιά που μοιάζει να απευθύνεται σε κάθε επισκέπτη ξεχωριστά — κι ας είναι γεμάτο το εστιατόριο από κόσμο!

olimpos-naoysa-3.jpg?v=0

Το μενού που παντρεύει εποχές

Ο από την αρχή της επαναλειτουργίας του εστιατορίου Executive Chef του “Όλυμπος Νάουσα”, Δημήτρης Τασιούλας και η ομάδα του, μετατρέπουν το κλασικό σε μοντέρνο, με λεπτότητα.

olimpos-naoysa-4.jpg?v=0

Από την κακαβιά, μέχρι το ντολμά θαλασσινών, με καβούρι, ρύζι, λάχανο κατσαρό και σάλτσα αχινού κι από το πολίτικο μαντί, μέχρι την κατσικομακαρονάδα με Φλωμάρι Λήμνου και τα γιουβαρλάκια, το μενού συνδυάζει τη βαθιά γνώση των παραδοσιακών συνταγών με τη σύγχρονη προσέγγιση, δημιουργώντας μια γαστρονομική εμπειρία που σέβεται το παρελθόν, χωρίς να το φοβάται.

Γιουβαρλάκια
Γιουβαρλάκια

Κάπως έτσι, η μπριζόλα μαύρου χοίρου (Iberico) γίνεται πιάτο που ξυπνά τις αισθήσεις με την αρωματική σάλτσα της, ο μουσακάς παρουσιάζεται με rib eye Black Angus, μιλφέιγ λαχανικών κι αφράτη μπεσαμέλ, το πελαγίσιο λαβράκι εμπλουτίζεται με βινεγκρέτ λεμόνι με σχοινόπρασο.

Το μενού “παίζει” σε πολλά επίπεδα, αλλά η ομάδα της κουζίνας, ξέρει τι κάνει. Με τις γεύσεις της, αποδεικνύει ότι η παράδοση δε σημαίνει και στασιμότητα, αλλά και πως εάν η βαθιά γνώση των παραδοσιακών συνταγών συνδυαστεί με τις ικανότητες μίας σύγχρονης προσέγγισης, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μοναδικό!

olimpos-naoysa-6.jpg?v=0
Ο Τόνος των Σποράδων
Ο Τόνος των Σποράδων

Άλλα κλασικά πιάτα, όπως το χουνκιάρ μπεγεντί που φτιάχνεται με κανόλι καπνιστής μελιτζάνας και τρυφερά μοσχαρίσια κοκκινιστά μάγουλα, επαναφέρονται με μια πιο εκλεπτυσμένη αίσθηση, χωρίς να χάνουν την αυθεντικότητά τους, κάνοντας τη σύνδεση με το παρελθόν να είναι και μοντέρνα.

Δοκιμάστε τη βελουτέ τσουκνίδας με μαλακό τυρί τσαλαφούτι, λεβάντα και τηγανητό ρύζι, τις ευφάνταστες σαλάτες του μενού, με πλήθος διαφορετικών υλικών, το μιλφέιγ ψητών λαχανικών με κρέμα τυριού με Ανεβατό Γρεβενών κι απόσταγμα μπριάμ, τις οφτές πατάτες, τα τσιγαριαστά χόρτα.

Χόρτα Τσιγαριαστά
Χόρτα Τσιγαριαστά
Σαλάτα με κόκκινη φακή
Σαλάτα με κόκκινη φακή
Σαλάτα Πιεμόντε
Σαλάτα Πιεμόντε

Στα ζυμαρικά τα πολίτικα μύδια ντολμά είναι μία ακόμη γεύση που θα σας συνεπάρει, ενώ στις “εντράδες” θα βρείτε επίσης Γρεβενιώτικη πανσέτα. Αρνίσια παϊδάκια, μοσχαρίσιο short rib, αστακομακαρονάδα στα κάρβουνα, αγιορείτικος μπακαλιάρος, αχνιστά πετρόψαρα, μοσχαρίσιο φιλέτο και γλώσσα μενιέρ, είναι επίσης κάποιες από τις – ουκ ολίγες - επιλογές του μενού.

Γλώσσα Μενιέρ
Γλώσσα Μενιέρ
Μοσχαρίσιο Φιλέτο
Μοσχαρίσιο Φιλέτο

Όσο για το γλυκό φινάλε, η πάστα νουγκατίνα, η πορτοκαλόπιτα, το cheesecake, θα σας θυμίσουν τα γλυκά που έφτιαχναν οι μητέρες και οι γιαγιάδες σας, αποδιδόμενα εδώ, με μία επιπλέον νότα καλής μαγειρικής.

Το πασχαλινό μενού και τι επιφυλάσσει ο Μάιος

Από το Μάιο, η ομάδα της κουζίνας επιφυλάσσει ένα νέο, φρέσκο μενού, που αναμένεται να προσφέρει μια ακόμα πιο συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία.

Μέχρι τότε, ωστόσο, σπεύσατε να δοκιμάσετε το πασχαλινό μενού. Συγκεκριμένα, το μενού της Ανάστασης θα περιλαμβάνει μία σειρά προτάσεων που θα κυμαίνονται από την παραδοσιακή μαγειρίτσα -με καπνιστό μανιτάρι και συκωτάκια- τα γιαπράκια ντολμαδάκια με μοσχαρίσιο κιμά κι αφρό αυγολέμονο, μέχρι ραβιόλι από σιγομαγειρεμένο αρνί και παγωμένο κατσικίσιο τυρί, μοσχαρίσιο Οσομπούκο, μάγουλα αγριογούρουνου και μοσχαρίσιο διάφραγμα ταλιάτα.

olimpos-naoysa-13.jpg?v=0

Αντίστοιχα, την Κυριακή του Πάσχα, θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε από ποικιλία premium ελληνικών τυριών και χωριάτικη σαλάτα με ανεβατό, κάπαρη και γλυστρίδα, μέχρι κατσικομακαρονάδα με ξηρό ανθότυρο, αρνάκι στη γάστρα κι αρνάκι γιουβέτσι και φυσικά, το πατροπαράδοτο αρνί στη σούβλα, όπως μόνο εδώ ξέρουν να σας προσφέρουν.

olimpos-naoysa-14.jpg?v=0

Αίσθηση πληρότητας σε κάθε σας πίσκεψη

Άραγε, οι παλιοί θαμώνες του “Όλυμπος Νάουσα”, είχαν οραματιστεί το σημερινό μενού του εστιατορίου; Ξέρουμε, σίγουρα, ότι αρκετοί από αυτούς, παππούδες πλέον, συνέβαλαν σημαντικά στην αναβίωση των συνταγών με τις μαρτυρίες τους και πως το επιλέγουν και σήμερα, για τα οικογενειακά ή φιλικά τους γεύματα. Όπως όλοι, όσοι περνούν τις πόρτες του εστιατορίου.

Μπουρέκι Αγκινάρας
Μπουρέκι Αγκινάρας
Χταπόδι Ανατολής
Χταπόδι Ανατολής

Αν εσείς δεν έχετε επισκεφτεί ακόμα το “Ολυμπος Νάουσα”, τώρα είναι η ώρα. Αν πάλι έχετε ήδη γευτεί τα υπέροχα πιάτα του, κρατήστε την ανυπομονησία σας για την επόμενη επίσκεψη και το νέο γύρο απολαύσεων που έρχονται!

Στο τέλος, θα φύγετε με αίσθηση πληρότητας κι όχι υπερβολής. Κι αυτό, σε μια πόλη που ξέρει να τρώει, όπως η Θεσσαλονίκη, μετράει διπλά.

Tip: Το “Όλυμπος Νάουσα” ανοίγει τις πόρτες του από Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 10.30 για πρωινό κι από τις 13.00 έως τις 23.00 για εστιατοριακά γεύματα.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 5, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 021000

Website
Facebook
Instagram

Loader