To «Δάκρυ του Πεύκου» ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά κρασιά για το 2025
Έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις
Αυθεντικές γεύσεις και τοπικά προϊόντα, σε μια όαση ηρεμίας δίπλα στο δάσος
Στο 2ο χιλιόμετρο Μεταμόρφωσης - Νικήτης, εκεί που το πράσινο του δάσους συναντά τη γαλήνη της φύσης, βρίσκεται μια ταβέρνα που μετρά πάνω από τέσσερις δεκαετίες ζωής. Η «Taverna Sonia», ένα όνομα αφιερωμένο στη μητέρα της οικογένειας που την δημιούργησε, αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και φιλοξενίας.
Η ιστορία της «Sonia» ξεκινά το 1977, ως ένα εστιατόριο που εξυπηρετούσε τότε τους επισκέπτες ενός camping. Όταν το camping σταμάτησε τη λειτουργία του, πολλοί πίστεψαν ότι και η ταβέρνα θα είχε την ίδια τύχη. Ωστόσο, οι γονείς του Γιώργου Γεωργακούδα, του σημερινού ιδιοκτήτη, ήταν αποφασισμένοι να τη διατηρήσουν ζωντανή και δεν το σκέφτηκαν στιγμή. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, καθώς η «Sonia» συνέχισε να εξελίσσεται, περνώντας από γενιά σε γενιά, διατηρώντας πάντα την ίδια φιλοσοφία.
Η κουζίνα της «Sonia» είναι γνήσια ελληνική, με καθαρές γεύσεις που θυμίζουν «μαμαδίστικο» φαγητό. Η βασική φιλοσοφία επικεντρώνεται στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων, με τις πρώτες ύλες να προέρχονται όσο το δυνατόν περισσότερο από την περιοχή.
Τοπικά προϊόντα, όπως τυρί, μέλι και μαρμελάδες, αποτελούν τη βάση πολλών πιάτων. Η ταβέρνα λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου, προσφέροντας ένα σταθερό, καθαρά καλοκαιρινό μενού, με μικρές προσθήκες.
Ανάμεσα στα «σήμα κατατεθέν» υλικά της κουζίνας είναι το τυρί Αρναίας και Ιερισσού, καθώς και η χειροποίητη μαρμελάδα από μανταρίνι, παραγωγής της ταβέρνας, από δικά τους φρούτα. Αυτή η έμφαση στα τοπικά, φρέσκα υλικά είναι που δίνει στα πιάτα της «Sonia» την ιδιαίτερη και αυθεντική τους γεύση.
Το μενού της «Sonia» είναι γεμάτο από πιάτα που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητά τους.
Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τα χειροποίητα και μοναδικά μελιτζανομπουρέκια, ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ταβέρνας, όπου κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης που μαρτυρά τη φροντίδα και το μεράκι με το οποίο παρασκευάζονται.
Συνεχίστε με μια δροσερή και πρωτότυπη πράσινη σαλάτα με ψητά λαχανικά, μια πρόταση που συνδυάζει τη φρεσκάδα των πράσινων λαχανικών με την πλούσια γεύση των ψητών, προσφέροντας μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία που λίγοι προσφέρουν.
Ένα πιάτο που ξεχωρίζει είναι και το μπιφτέκι γεμιστό με φέτα «Καραγιάννη», το οποίο παρασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην ταβέρνα, γεμιστό με εκλεκτή φέτα από την Αρναία, προσφέροντας μια ζουμερή και γεμάτη γεύση επιλογή, καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν έτοιμα μπιφτέκια.
Αν είστε λάτρεις των θαλασσινών, η ταβέρνα προσφέρει γαύρο μαρινάτο, μια κλασική ελληνική γεύση φτιαγμένη με μεράκι και φρέσκα υλικά.
Επίσης, δοκιμάστε τη φρέσκια καβουρόψιχα, μια εκλεκτή επιλογή για όσους αναζητούν την απαλή και ντελικάτη γεύση της θάλασσας, καθώς και τα μύδια αχνιστά με εκλεκτό λευκό κρασί από τα Οινοποιεία Τσαμτσακίρη, δημιουργώντας ένα πιάτο με έντονο άρωμα και γεύση.
Για τους vegetarians, υπάρχουν αρκετές επιλογές στα ορεκτικά, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν και ως κυρίως πιάτα. Δοκιμάστε τη φάβα, τα φασόλια γίγαντες, τα ντολμαδάκια με ρύζι, καθώς και πιάτα με καλαμάρια ή χταπόδια, ή τις λαχταριστές μελιτζάνες και πιπεριές με σάλτσα ντομάτας.
Και για το τέλος, η πορτοκαλόπιτα με παγωτό μαστίχα δικής τους παραγωγής, συνοδευόμενη από σιρόπι κόκκινου κρασιού, καθώς και το σπιτικό λεμοντσέλο, επισφραγίζουν με τον πιο γλυκό τρόπο το γεύμα σας.
Ο χώρος της «Sonia» είναι τοποθετημένος στην άκρη του δάσους, προσφέροντας αποκλειστικά εξωτερικό χώρο με θέα στο πράσινο και τη φύση. Η ατμόσφαιρα που θέλει να δημιουργήσει η ταβέρνα είναι αυτή της παραδοσιακής ελληνικής ταβέρνας, που προσφέρει ηρεμία και γαλήνη. Η πολύ απαλή μουσική ακούγεται διακριτικά ως background, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τους ήχους της φύσης.
Στην «Taverna Sonia» θα βρείτε μια ποικιλία από αναψυκτικά, μπύρες, εμφιαλωμένα και χύμα κρασιά, καθώς και ούζα και τσίπουρα, εμφιαλωμένα και χύμα. Ξεχωρίζουν το Τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισσο και η Μαλαγουζιά από τα Konstantara Wines, ένας αφρώδης οίνος βιολογικής καλλιέργειας.
Η «Taverna Sonia» δεν είναι απλώς μια ταβέρνα, είναι ένας προορισμός. Είναι ο τόπος όπου οι αγνές γεύσεις συναντούν τη γαλήνη της φύσης, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που σας προσκαλεί να χαλαρώσετε και να απολαύσετε κάθε στιγμή.
Η ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας, σε συνδυασμό με την ποιότητα των πιάτων και την ηρεμία του περιβάλλοντος, κάνουν κάθε επίσκεψη αξέχαστη, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία που θα σας κάνει να επιστρέψετε ξανά και ξανά.
Tip 1: Η ταβέρνα διαθέτει εύκολη πρόσβαση και άπλετο χώρο parking, τόσο στο κατάστημα όσο και δίπλα στο δάσος.
Tip 2: Λειτουργεί καθημερινά από τις 13:30 έως τις 23:00, με εξαίρεση την Τρίτη, που η ταβέρνα παραμένει κλειστή.
Διεύθυνση: 2ο χλμ. Μεταμόρφωσης – Νικήτης, Νικήτη Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2375 022496
Facebook
Instagram
Έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένας προορισμός που τα έχει όλα – υπέροχη παραλία, φαγητό και cocktails σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης
Γεύσεις ποιοτικής ελληνικής κουζίνας κι άψογη εξυπηρέτηση