Αφιέρωμα: 10 από τα καλύτερα κρεοπωλεία στη Θεσσαλονίκης, για το γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο!
Για όλους όσοι αγαπούν το καλό και ποιοτικό κρέας
Έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις
Και ναι, η ρετσίνα μπορεί να εξελίσσεται πέρα από στερεότυπα επισφραγίζοντας πως το ελληνικό κρασί καινοτομεί χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά του. Το «Δάκρυ του Πεύκου» αποτελεί το παράδειγμα αυτής της καινοτομίας συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη οινοποιητική τεχνική.
Δεν αποτελεί έκπληξη πως ξεχώρισε και φέτος ανάμεσα στα "Great Greek Wines" 2025, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η σύγχρονη ρετσίνα έχει κερδίσει επάξια τη θέση της στην κορυφή του ελληνικού και διεθνούς οινικού χάρτη.
Ο διαγωνισμός Great Greek Wines, που διοργανώνεται από τον Master of Wine Γιάννη Καρακάση, αναδεικνύει τα πιο ποιοτικά και αντιπροσωπευτικά δείγματα της ελληνικής οινοπαραγωγής.
Το Δάκρυ του Πεύκου, με την καθαρή εκφραστικότητα του Ασύρτικου, το ξεχωριστό ρετσίνι, και το βάθος της ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια, διακρίνεται για την ισορροπημένη δομή, τη φινέτσα, τη μακρά του επίγευση και την εξαιρετική δυνατότητα παλαίωσης, ξεπερνώντας ήδη σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις.
Για όλους όσοι αγαπούν το καλό και ποιοτικό κρέας
50 χρόνια παράδοση, καινοτομία και αξεπέραστη γεύση σε μια από τις πιο λαμπερές εποχές του χρόνου
Στη Νταρντάνα Φλώρινα στον Εύοσμο, τρία αδέρφια ενώνονται και προσφέρουν λαϊκή, αυθεντική, ελληνική κουζίνα και φιλοξενία που θυμίζει μια άλλη εποχή.
Αυθεντικές γεύσεις, χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικη μαγεία και μια παράδοση δεκαετιών που συνεχίζεται μέσα από ένα ζαχαροπλαστείο – ορόσημο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης