Ο Δάσκαλος της Κάλλας: Το πρωτοποριακό food box της Νέας Παραλίας, που έγινε σημείο αναφοράς κοντά στο Μέγαρο Μουσικής
Το street food spot της οδού Μαρίας Κάλλας, που ξεχωρίζει!
Σπιτικές μνήμες, σε ένα ανανεωμένο μενού ελληνικών γεύσεων
Στην καρδιά της Κάτω Τούμπας, στην Απόλλωνος 4, βρίσκεται η «Βρεγμένη Γάτα», ένα εστιατόριο που από το 2016 έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για την ελληνική κουζίνα στην Θεσσαλονίκη, αποτελώντας μία από τις καλύτερες επιλογές εστιατορίων στην πόλη. Οι άνθρωποί του, Γιώργος Κιούρτσης και Βασίλης Βογιατζόγλου, μοιράζονται το ίδιο όραμα: να προσφέρουν σπιτικές, αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει άνεση και προσιτή πολυτέλεια.
Η φιλοσοφία της «Βρεγμένης Γάτας» είναι ξεκάθαρη: ελληνικές γεύσεις χωρίς φανφάρες, “χωρίς τρέλες” όπως λένε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, αλλά με έμφαση στην ποιότητα, στην ευχάριστη εμπειρία και στις σπιτικές μνήμες, που ξυπνούν με την πρώτη μπουκιά φαγητού και με την πρώτη γουλιά κρασί. Με αυτόν τον τρόπο, το εστιατόριο έχει δημιουργήσει μία γαστρονομική εμπειρία ευρέως αποδεκτή από το κοινό, που συνδυάζει comfort γεύσεις, με πιο δημιουργικές πινελιές.
H ελληνική κουζίνα παραμένει η βάση και “παντρεύεται” με σύγχρονες τεχνικές, αλλά η απλότητα διατηρείται πάντα, με τη φιλοσοφία του εστιατορίου να “θυμάται” τις ρίζες και την αρχή του.
Μία ανοιχτή κουζίνα, εναρμονισμένη με τις εποχές του χρόνου
Η Σημείο “κλειδί” του εστιατορίου, η ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν όλη τη διαδικασίας, όσο οι Chef δημιουργούν με μεράκι και προσοχή.
Η μαγειρικές προτάσεις κινούνται σε κυκλικούς ρυθμούς, ανάλογα με τις εποχές: ψάρια και θαλασσινά κυριαρχούν την άνοιξη και το καλοκαίρι, ενώ τα κρεατικά και τα ζεστά πιάτα, όπως ο τραχανάς με μανιτάρια, μαγειρεμένος σαν ριζότο με κρέμα φέτας ή η κατσικομακαρονάδα με ξηρό ανθότυρο, αποτελούν τις πιο χειμερινές σας επιλογές.
Σταθερά αγαπημένες γεύσεις, που έχουν γίνει σήμα - κατατεθέν, είναι οι λουκουμάδες μανιταριών με κατσικίσιο τυρί και καπνιστό Μετσόβου, μέλι με ψητά λεμόνια και ρόκα – πελάτης έχει δηλώσει χαρακτηριστικά πως ήταν “από τα πιο νόστιμα πιάτα” που έχει απολαύσει στη ζωή του - το παστίτσιο με ραγού μοσχάρι και η σαλάτα με πατζάρι, ψητή κολοκύθα, κρέμα μανούρι και κολοκυθόσπορο.
Στο μενού της «Βρεγμένης Γάτας» θα βρείτε κι άλλα αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, αλλά και πιο εκλεπτυσμένες επιλογές. Από τους χειροποίητους τοματοκεφτέδες και κολοκυθοκεφτέδες το καλοκαίρι η τα ντολμαδάκια, μέχρι τα μάγουλα από χοιρινό Καστοριάς, με σάλτσα σπετσιερικό, πουρέ μελιτζάνας με μαύρη σταφίδα και πατάτες τηγανητές με κεφαλοτύρι, όπως και το short rib γιουβέτσι, κάθε πιάτο αφηγείται μία ιστορία γεύσης.
Για τους λάτρεις των ιδιαίτερων προτάσεων, το παστίτσιο μοσχαράκι και τα μανιτάρια με φρέσκα ζυμαρικά και γραβιέρα Σαν Μιχάλη, αλλά και τα φιλετάκια ιμπέρικο με σάλτσα από συκόμελο, κάπαρη, κοκκάρια τουρσί κι άγρια ρίγανη, αποτελούν εξαιρετικές προτάσεις βασισμένες, εκτός άλλων, σε αυθεντικά ελληνικές γεύσεις και προϊόντα.
Στα θαλασσινά, ξεχωρίζουν σίγουρα οι γαρίδες με λινγκουίνι ή γιουβέτσι, οι καραβίδες και η ρίνα με κολοκυθάκια αχνιστά λεμονάτα και ρεβιθάδα με άρωμα τρούφας, αλλά και το λαβράκι καρπάτσιο στις ωμές προτάσεις.
Στην κάβα, το κρασί και τα αποστάγματα επικρατούν, συνοδεύοντας ιδανικά κάθε πιάτο. Θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικούς αμπελώνες, που σας δίνουν τη δυνατότητα για εξαιρετικά pairings. Επιπλέον, υπάρχει μπαρ, όπου μπορείτε να απολαύσετε το ποτό ή τη μπύρα σας, είτε πριν είτε μετά το φαγητό.
Στο σύνολό του, το πανέμορφο και προσεγμένο περιβάλλον του χώρου, με το εξαιρετικό design και τα άνετα τραπέζια, ενισχύει την αίσθηση άνεσης και οικειότητας.
Για τη διασκέδαση φροντίζει DJ με κυρίως ελληνικές μουσικές επιλογές. Κάθε Τετάρτη, η βραδιά ζωντανεύει με τον Θάνο Γκιουλετζή στο βιολί και τον Αχιλλέα Σοφούδη στα πλήκτρα, που δημιουργούν μία αυθεντική ελληνική εμπειρία, συνοδεύοντας το γεύμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!
Στην «Βρεγμένη Γάτα», κάθε γεύμα σας γίνεται μία αξέχαστη εμπειρία, που συνδυάζει ελληνική γαστρονομία, άνεση, μουσική και διασκέδαση. Μία επίσκεψη εδώ δεν αφήνει μόνο μια γεύση στο στόμα, αλλά και μία αίσθηση ότι η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι πολυτελής, αλλά ταυτόχρονα προσιτή και ζεστή για όλους.
Είτε αναζητάτε ψάρι ή κρέας, είτε θέλετε απλώς έναν “μεζέ” ή ολοκληρωμένο μεσημεριανό ή δείπνο, εάν είστε λάτρεις του καλού φαγητού και των ελληνικών γεύσεων, η “Βρεγμένη Γάτα” είναι ο προορισμός που σας εγγυάται κάθε απόλαυση!
Tip 1: Η κουζίνα του εστιατορίου «Βρεγμένη Γάτα» λειτουργεί καθημερινά από 13:30 έως 23:00 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο από 13:00 έως 23:30.
Tip 2: Στις ημέρες αιχμής, ιδιαίτερα κατά τις βραδιές live, η κράτηση είναι απαραίτητη.
Tip 3: Υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ για την άνετη πρόσβαση των επισκεπτών.
Διεύθυνση: Απόλλωνος 4, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 909999
Το street food spot της οδού Μαρίας Κάλλας, που ξεχωρίζει!
Από το όνειρο στην επιτυχία και την πλήρη αφοσίωση στην ομορφιά
Το brunch ως… «αμαρτία» κι ένα success story με πρωταγωνιστή το αβγό
Από το 1976, μια ιστορία γεμάτη μεράκι και αφοσίωση στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής