ΣΥΡΙΖΑ: Η αδιαφανής πολιτική Μητσοτάκη στο ουκρανικό βλάπτει την εθνική άμυνα και ασφάλεια
Η Κουμουνδούρου τοποθετείται μετά τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Β. Ζελένσκι
Τι απαντούν οι κυβερνητικές πηγές
- Newsroom
Σχετικά με τα περί υπογραφής συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας - Ουκρανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Οδησσό, από την κυβέρνηση ξεκαθάριζαν πως δεν υπεγράφη καμία συμφωνία.
Η ομάδα των G7 τον περασμένο Ιούλιο υιοθέτησε μια κοινή δήλωση υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας σε βάθος χρόνου, στην οποία έχουν προσχωρήσει και η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της.
Σε συνέχεια αυτής της δήλωσης η ΕΕ συζητά με το Κίεβο συμφωνία υποστήριξης ασφαλείας ΕΕ-Ουκρανίας. Η χώρα μας όπως και τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ συζητάει αντίστοιχα με την Ουκρανία διμερώς.
Οι συζητήσεις αυτές έχουν ως βασικό στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας σε όλους τους τομείς, δηλαδή οικονομία, ανασυγκρότηση, ενέργεια, πολιτική προστασία, ανθρωπιστική βοήθεια, προστασία πολιτιστικής κληρονομιάς, εσωτερικές μεταρρυθμίσεις, κυβερνοασφάλεια κλπ.
Οι συζητήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο πολύπλευρης υποστήριξης της Ουκρανίας και της ενταξιακής της πορείας.
Έχουν συμφωνήσει η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Δανία.
Διαπραγματεύονται η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Τσεχία, η Σλοβενία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και οι Βαλτικές χώρες.
Η Κουμουνδούρου τοποθετείται μετά τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, Β. Ζελένσκι
Τα προβλήματα με τη Λιβύη, η διαπραγμάτευση για την κατανομή των ευρωπαϊκών πόρων για την επταετία 2028-2034, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και οι μετρήσεις
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ σχολιάζει τις κατηγορίες του ευρωβουλευτή κατά της κυβέρνησης και του Κ. Μητσοτάκη
«Η μόνη ρεαλιστική πρόταση, για να ηττηθεί η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, είναι η ανασύνθεση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ