Θεσσαλονίκη-40η Philoxenia: Burger μυδιού, γαρίδας και μαύρου χοίρου κερνά η Πιερία

Την επιμέλεια του μενού υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Ασμανίδης από την Κατερίνη, ο οποίος μάλιστα σερβίρει ήδη τέτοιου είδους «τοπικά burger» στη δική του επιχείρηση

- Newsroom

Μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου σε ψωμάκι μπέργκερ, ήταν η...έκπληξη που τράταρε στους επισκέπτες της 40ης Philoxenia ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής (ΠΟΤΑΠ), στη διάρκεια σημερινής εκδήλωσης γαστρονομίας που διοργανώθηκε, με θέμα «Flavors of Olympus Riviera - The Burger Story». 

Όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του ΠΟΤΑΠ, Βασίλης Δήμου, τρία κορυφαία προϊόντα της Πιερίας, τα μύδια Μακρυγιάλου, η γαρίδα Πλαταμώνα και το μαύρο χοιρινό Ολύμπου, μεταμορφώθηκαν σε ισάριθμα απόλυτα πρωτότυπα burger, όλα σερβιρισμένα μαζί με την παραδοσιακή γκαζόζα Αιγινίου, που λειτουργεί ως το τέλειο αναψυκτικό συνοδευτικό.
«Θέλαμε έναν σύγχρονο τρόπο να αναδείξουμε τα πιερικά προϊόντα και φυσικά να έρθουμε πιο κοντά στη νέα γενιά», υπογράμμισε ο κ. Δήμου και πρόσθεσε:«Το μπέργκερ είναι πλέον στην καθημερινότητα όλων μας, οπότε σκεφτήκαμε, γιατί όχι; Ας σερβίρουμε και εμείς κάτι διαφορετικό».
Όπως μας εξήγησε, για το κοινό της Philoxenia έχουν ήδη προετοιμαστεί 500 μπέργκερ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης που υλοποιήθηκε από τον ΠΟΤΑΠ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Την επιμέλεια του μενού υπογράφει ο σεφ Ανδρέας Ασμανίδης από την Κατερίνη, ο οποίος μάλιστα σερβίρει ήδη τέτοιου είδους «τοπικά burger» στη δική του επιχείρηση και τα αποτελέσματα είναι ήδη πολύ ενθαρρυντικά.
«Τα τρία burger της Πιερίας αποδεικνύουν ότι η παράδοση μπορεί να γίνει τάση (trend)… σε μία μόνο μπουκιά!», τόνισε ο κ. Δήμου εμφατικά.

Loader