Maiami Seafood Restaurant: Όταν η παράδοση συναντά τη γαστριμαργική καινοτομία
Ένα γαστρονομικό success story της Θεσσαλονίκης που αποδεικνύει πως η ιστορικότητα και η δημιουργικότητα μπορούν να συνυπάρξουν με αρμονία, γεύση και συνέπεια
Όλα στα κάρβουνα, όλα χειροποίητα!
Η ιστορία για “Τα Γοριλάκια” ξεκινά το 2002, όταν δύο αδέρφια, ο Κώστας και ο Γιώργος Κιούρτσης, αποφάσισαν να ενώσουν τη μαγειρική τους εμπειρία και το πάθος τους για το καλό φαγητό σε μια κοινή ιδέα: ένα ψητοπωλείο «της ώρας», με όλα φτιαγμένα στο χέρι, πάνω στα κάρβουνα. Από τα πρώτα εκείνα χρόνια, με μόλις έξι προϊόντα στο μενού, μέχρι σήμερα που ο κατάλογος αριθμεί δεκάδες επιλογές, η φιλοσοφία τους παραμένει ίδια: χειροποίητο, αυθεντικό προϊόν, μεράκι και συνέπεια.
Πίσω από “Τα Γοριλάκια”, πέρα από τη γεύση, υπάρχει μια οικογενειακή ιστορία εργατικότητας κι επιμονής. Ο Κώστας και ο Γιώργος Κιούρτσης ξεκίνησαν πολύ νέοι, λίγο πριν τα 20, στο χώρο της εστίασης. Με τον χρόνο και την εμπειρία, δημιούργησαν έναν χώρο που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο ύφος, κρατώντας πάντα την προσωπική επαφή με τον πελάτη.
Στην καρδιά της κουζίνας στο ψητοπωλείο “Τα Γοριλάκια”, βρίσκεται η παράδοση της λαδόκολλας, που εξελίχθηκε σε μια νέα, πιο σύγχρονη μορφή ψητοπωλείου – χωρίς γύρο, αλλά με κρέατα που ψήνονται αποκλειστικά στα κάρβουνα. Εδώ, τίποτα δεν είναι έτοιμο εκ των προτέρων.
Οι αλοιφές, τα κρέατα, οι σαλάτες, οι τηγανιτές πατάτες – όλα παρασκευάζονται καθημερινά, στο δικό τους εργαστήριο, για να διατηρούν την αυθεντική γεύση και την ποιότητα που έχουν αγαπήσει οι Θεσσαλονικείς.
Στο μενού τους ξεχωρίζουν το χοιρινό σουβλάκι και το σουβλάκι κοτόπουλο, αλλά και το λαχταριστό μοσχαρίσιο σουβλάκι και το μοσχαρίσιο σουβλάκι Black Angus, το λουκάνικο Τζουμαγιάς, το σουτζουκάκι και η πανσέτα – όλα ζουμερά, καλοψημένα και σερβιρισμένα όπως πρέπει! Οι μερίδες και τα σάντουιτς ικανοποιούν κάθε γούστο, είτε προτιμάτε να απολαύσετε εκεί, είτε να πάρετε την παραγγελία μαζί σας, είτε να παραγγείλετε στο σπίτι.
Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές, οι λουκουμάδες τυριών, η σαλάτα “Γοριλάκια” και η σαλάτα Βαλεριάνα, προσφέρουν μια φρέσκια, δημιουργική νότα στο τραπέζι. Το αποστεωμένο κοτόπουλο και το κοντοσούβλι κοτόπουλου είναι επίσης μεταξύ των “δυνατών” προϊόντων της επιχείρησης, αποδεικνύοντας πως η ποιότητα και η απλότητα μπορούν να συνυπάρξουν σε κάθε μπουκιά.
Στις σύγχρονες προσθήκες, που ακολουθούν τις επιταγές της εποχής, θα βρείτε επίσης σταβλίσια μπριζόλα και Rib Eye, burgers σε διάφορες παραλλαγές – με μαρμελάδα τομάτας, με τρούφα, μεσογειακό, “συκάτο” ή αμερικάνικο, crispy chicken, κ.ά. – καθώς κι ευφάνταστους συνδυασμούς smash burgers, πάντα με αφράτο brioche ψωμάκι.
Για του πιο … πιστούς στην παραδοσιακή γεύση, το μενού συμπεριλαμβάνει, επίσης, πατάτες τηγανιτές με αβγά και φέτα, πολλές επιλογές σε τυριά, ενώ κάθε χρόνο σερβίρεται και σαρακοστιανό μενού.
Τα “Γοριλάκια” συνεχίζουν σταθερά και με την ίδια προσήλωση στην ποιότητα, να προσφέρουν τα προϊόντα τους που ξεχωρίζουν, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία φαγητού, που έχει κατακτήσει τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης. Είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα ψητοπωλεία που κατάφεραν να μετατρέψουν το απλό σουβλάκι σε πλήρη γαστρονομική εμπειρία.
Γιατί, στα “Γοριλάκια”, κάθε γεύση λέει μια ιστορία — και κάθε ιστορία ξεκινά από τη φωτιά και το μεράκι.
Τip 1: To ψητοπωλείο “Τα Γοριλάκια” λειτουργεί καθημερινά, από τις 12:00 έως τη 01:00.
Tip 2: Μπορείτε να δείτε όλο το μενού του καταστήματος, εδώ.
Διεύθυνση: Αμφιπόλεως 40, Κάτω Τούμπα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 941941
Ένα γαστρονομικό success story της Θεσσαλονίκης που αποδεικνύει πως η ιστορικότητα και η δημιουργικότητα μπορούν να συνυπάρξουν με αρμονία, γεύση και συνέπεια
Ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της Αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, με έναν χώρο που προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες ομορφιάς με απόλυτη ειλικρίνεια και επαγγελματισμό
Mία οικογενειακή επιχείρηση ετών…με γεύσεις και δημιουργικές προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν
Τι είναι ένας κόσμος γεμάτος παγωτό…αν όχι ένας κόσμος καλύτερος;