Η «Νέα Διαγώνιος» έλαμψε στα Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο

Ο executive chef του εστιατορίου, Ιωάννης Χαντακής, ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου

Σε μια λαμπερή τελετή στο Μιλάνο, η καρδιά της διεθνούς γαστρονομίας χτύπησε πιο δυνατά για την Ελλάδα. Ο σεφ Ιωάννης Χαντακής, επικεφαλής του εστιατορίου Νέα Διαγώνιος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, διακρίθηκε στα The Best Chef Awards 2025, μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στον κόσμο για τη γαστρονομία. Η βράβευση αυτή σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο τόσο για τον ίδιο όσο και για την εστίαση στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας τη «Νέα Διαγώνιο» στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής.

nea-diagonios-2.jpg?v=0

Μια μεγάλη στιγμή για τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης

Η αναγνώριση του Ιωάννη Χαντακή ήρθε ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές από περισσότερες από εξήντα χώρες, μέσα από μια διαδικασία που τιμά τη δημιουργικότητα, τη συνέπεια και τη βαθιά κατανόηση της κουζίνας. Ο Έλληνας σεφ ξεχώρισε για τη μοναδική του προσέγγιση στην ελληνική γεύση, συνδυάζοντας τον σεβασμό στην παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και αισθητική ακρίβεια. Όπως ο ίδιος ανέφερε μετά τη βράβευσή του, «η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή στη γαστρονομία, και είναι καιρός να ακουστεί δυνατά».

Ο σεφ Ιωάννης Χαντακής: Η πορεία ενός δημιουργού

Ο Ιωάννης Χαντακής είναι ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην τελειοποίηση της ελληνικής γεύσης και στην ανάδειξή της μέσα από μια νέα, δημιουργική ματιά. Η πορεία του ξεκίνησε νωρίς, όταν το 2007 ανέλαβε τη Νέα Διαγώνιο στην Αθήνα, καταφέρνοντας μέσα σε τρεις μήνες να αποσπάσει το βραβείο Gourmet. Από τότε, η διαδρομή του χαρακτηρίζεται από συνέπεια, εξέλιξη και πίστη στην αυθεντικότητα των πρώτων υλών.

Σήμερα, μέσα από το εστιατόριο της Θεσσαλονίκης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάθε πιάτο πρέπει να κουβαλά μνήμες και ιστορία. Η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στον σεβασμό της πρώτης ύλης και στη δημιουργία μιας εμπειρίας για τον επισκέπτη. Δεν βλέπει τη μαγειρική ως απλή εκτέλεση συνταγών, αλλά ως μορφή αφήγησης - όπου κάθε πιάτο έχει τη δική του προσωπικότητα, το δικό του συναίσθημα και την υπογραφή του δημιουργού.

Η διάκρισή του στα The Best Chef Awards 2025 αποτελεί φυσική συνέχεια μιας διαδρομής γεμάτης πάθος και αφοσίωση. Με προηγούμενες διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως τα βραβεία Best Mediterranean Cuisine on a Global Level και Best Head Chef in Europe, ο Ιωάννης Χαντακής δείχνει πως η ελληνική κουζίνα μπορεί να σταθεί ισότιμα στο πλευρό των κορυφαίων του κόσμου.

nea-diagonios-3.jpg?v=0

Η Νέα Διαγώνιος - Η συνέχεια μιας λαμπρής ιστορίας

Η Νέα Διαγώνιος αποτελεί τη φυσική συνέχεια μιας παράδοσης που ξεκίνησε από τη «Διαγώνιο», το ιστορικό εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με δεκαετίες παρουσίας στο χώρο της εστίασης, συνέχισε το όραμα του πρώτου εστιατορίου δημιουργώντας τη Νέα Διαγώνιο στην παραλία της Καλαμαριάς - έναν χώρο που έφερε το ίδιο πάθος για το καλό φαγητό, τη φιλοξενία και τη γαστρονομική ποιότητα, προσαρμοσμένα όμως στη σύγχρονη εποχή.

Από το κέντρο της πόλης ως τη θάλασσα, η φιλοσοφία παραμένει κοινή: η αγάπη για το αυθεντικό ελληνικό προϊόν και η επιθυμία να δοθεί στον επισκέπτη μια εμπειρία γεύσης που συνδυάζει παράδοση, αισθητική και συναίσθημα.

Γεύση, θέα και συναίσθημα

Η Νέα Διαγώνιος βρίσκεται στην παραλιακή της Καλαμαριάς, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη 64Α και προσφέρει μια από τις ωραιότερες θέες στον Θερμαϊκό κόλπο - μια θέα που συνοδεύει ιδανικά την εμπειρία της γαστρονομίας. Ο χώρος, μοντέρνος και καλαίσθητος, συνδυάζει τη χαλαρή πολυτέλεια με την άνεση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που εμπνέει γαλήνη αλλά και προσδοκία για αυτό που θα ακολουθήσει στο πιάτο.

nea-diagonios-4.jpg?v=0

Το μενού, που αλλάζει και εξελίσσεται υπό τη φροντίδα του Ιωάννη Χαντακή, αποτελεί ένα ταξίδι στη μεσογειακή κουζίνα, με πρωταγωνιστή το εκλεκτό κρέας. Από τα χειροποίητα σουτζουκάκια και τον αυθεντικό γύρο, μέχρι τα premium κομμάτια Black Angus rib eye, η έμφαση στην ποιότητα και την τεχνική είναι φανερή. Η κουζίνα της Νέας Διαγωνίου δεν περιορίζεται σε παραδοσιακές φόρμες - κάθε πιάτο είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της γεύσης, ένα διάλογος ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

nea-diagonios-5.jpg?v=0
nea-diagonios-6.jpg?v=0

Το εστιατόριο έχει ήδη αποσπάσει σειρά διεθνών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων Best Mediterranean Cuisine, Best Restaurant View in Europe και Best Sommelier in Europe. Οι εν λόγω βραβεύσεις αποτελούν περίτρανη απόδειξη πως πρόκειται για έναν χώρο που έχει ξεπεράσει τα ελληνικά όρια και έχει κατακτήσει τη δική του θέση στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας.

nea-diagonios-7.jpg?v=0

Η βράβευση ως πηγή έμπνευσης και ευθύνης

Η πρόσφατη βράβευση του Ιωάννη Χαντακή στο Μιλάνο δεν αποτελεί μόνο προσωπικό θρίαμβο, αλλά και επιβεβαίωση ότι η ελληνική κουζίνα έχει φωνή που ακούγεται διεθνώς. Η επιτυχία αυτή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο και για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη, με τη βαθιά γαστρονομική της παράδοση, βλέπει μέσα από τη Νέα Διαγώνιο ένα εστιατόριο που την εκπροσωπεί επάξια στο παγκόσμιο γαστρονομικό στερέωμα. Ο συνδυασμός της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας με το διεθνές βλέμμα κάνει τη Νέα Διαγώνιο όχι μόνο προορισμό, αλλά και πρεσβευτή της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

nea-diagonios-8.jpg?v=0

Η επιτυχία του Ιωάννη Χαντακή και της Νέας Διαγωνίου στα The Best Chef Awards 2025 δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα μιας οικογενειακής παράδοσης που εξελίσσεται, μιας πίστης στη δύναμη της ελληνικής κουζίνας και μιας διαρκούς προσπάθειας για αριστεία. Από τη Διαγώνιο στο κέντρο της πόλης έως τη Νέα Διαγώνιο στην παραλία της Καλαμαριάς, η ιστορία συνεχίζεται με την ίδια αγάπη για τη γεύση και την αρτιότητα.

nea-diagonios-9.jpg?v=0

Διεύθυνση: Θεμιστοκλή Σοφούλη 64A, Καλαμαριά
Τηλέφωνο: 2310 029085
Website
Facebook
Instagram

Loader