Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε τον Άρη εκτός τετράδας και τον επικεφαλής της ΠΑΕ, Θόδωρο Καρυπίδη, μπροστά στην ανάγκη λήψης κρίσιμων αποφάσεων.
Οι επιλογές του ισχυρού άνδρα των κιτρινόμαυρων ήταν, επί της ουσίας, δύο. Είτε να επιμείνει στο αποτυχημένο μοντέλο που ήθελε την ΠΑΕ υποστελεχωμένη και τον ίδιο να αποφασίζει για τα πάντα, είτε να αναγνωρίσει το λάθος του και να αλλάξει έμπρακτα ρότα, υιοθετώντας ένα νέο πρότυπο λειτουργίας, με διακριτούς ρόλους και τεχνοκρατική λογική.
Ευτυχώς για τον Άρη, ο Θόδωρος Καρυπίδης έπραξε το σωστό και η πρόσληψη του ικανότατου Ρουμπέν Ρέγες στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ήταν η πειστικότερη απόδειξη ότι, έστω και με καθυστέρηση, ο ηγέτης των κιτρινόμαυρων κατάλαβε τι όφειλε να κάνει για να βγάλει την ομάδα από το τέλμα.
Ο Θόδωρος Καρυπίδης είπε, στη διάρκεια της παρουσίασης του Ρέγες, ότι τού αναθέτει εν λευκώ, την ευθύνη του αγωνιστικού σχεδιασμού και όπως αποδείχθηκε το εννοούσε.
Ο Ρέγες δούλεψε χωρίς περιορισμούς και άνωθεν παρεμβάσεις και το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι εντυπωσιακό.
Ποιότητα και ανανέωση
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο Άρης απέκτησε 14 νέους παίκτες και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει στα χέρια του (σχεδόν πλήρες) το ρόστερ της προσεχούς σεζόν, πριν καν ξεκινήσουν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και περίπου ένα μήνα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
Οι μεταγραφικές επιλογές του Ρέγες ήταν μελετημένες και σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα «θέλω» του προπονητή.
Μεταξύ των παικτών που αποκτήθηκαν ήταν και κάποιοι που στο παρελθόν απασχόλησαν έντονα ελληνικές ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) όπως, για παράδειγμα, ο Σέρβος κεντρικός χαφ Ούρος Ράτσιτς και ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός, Ολιμπίου Μορουτσάν.
Ο Άρης πέτυχε ταυτόχρονα την ηλικιακή ανανέωση του ρόστερ, διαμορφώνοντας «κορμό» και για τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι στιγμής, οι κιτρινόμαυροι έχουν αποκτήσει τους Γιώργο Αθανασιάδη, Γιάννη Γιαννιώτα (είναι οι μόνοι παίκτες άνω των 30), Πέντρο Άλβαρο (25), Νόα Φατινγκά (25), Λόβρο Μάικιτς (25), Κάρλες Πέρεθ (27), Φρέντρικ Γένσεν (28), Ούρος Ράτσιτς (27), Τάσο Δώνη (29), Άλβαρο Τεχέρο (28) και Ολιμπίου Μορουτσάν (26), Τίνο Καντεβέρε (29), Νόα Σούντμπεργκ (29) και Γκαμπριέλ Μισεουί (20).
Με τα σημερινά δεδομένα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης μπορεί να ποντάρει και στην παρουσία του πρώτου σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν. Αν προκύψει ζήτημα μεταγραφής του σε ομάδα της Σ. Αραβίας, ο Ρουμπέν Ρέγες θα κινηθεί αμέσως για την αντικατάστασή του με φορ τουλάχιστον ίσης αγωνιστικής αξίας.
Ο Άρης ρίχνεται λοιπόν στην ευρωπαϊκή αρένα - το ταξίδι ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη (24/7, 19:00) κόντρα στην αζέρικη Αράζ, για τον δεύτερο προκριματικό του Conference League - με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.
Μπορεί η ομάδα να χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει συνοχή, αλλά μοιάζει ικανότερη από ποτέ για την επίτευξη του στόχου, που είναι η συμμετοχή στη League Phase.
Το αγωνιστικό και οικονομικό στοίχημα της Ευρώπης
Οι κιτρινόμαυροι έχουν υποστεί οδυνηρούς αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια (ακόμη κι όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν αντικειμενικά υποδεέστερους αντιπάλους) με αποτέλεσμα η συμμετοχή στη League Phase να είναι, πλέον, ένα απωθημένο που στοιχειώνει τη σκέψη τόσο της ΠΑΕ, όσο και των οπαδών.
Κακά τα ψέματα, για να αλλάξει ο Άρης πίστα, πρέπει να σπάσει το ευρωπαϊκό ταμπού και η τρέχουσα συγκυρία μοιάζει ιδανική για την εκπλήρωση του στόχου.
Πέραν του αγωνιστικού σκέλους, μία ενδεχόμενη διάκριση στην Ευρώπη θα έχει σημαντικότατη οικονομική διάσταση. Μπορεί η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση να απέχει παρασάγγας σε επίπεδο εσόδων, τόσο από το Champions, όσο και από το Europa League, ωστόσο το δυνητικό όφελος για τους κιτρινόμαυρους είναι μεγάλο, όπως προκύπτει από τα παρακάτω αριθμητικά δεδομένα.
Έσοδα UEFA Conference League 2025-26 ανά φάση
Προκριματικά
1ος προκριματικός γύρος: 150.000 ευρώ
2ος προκριματικός γύρος: 350.000 ευρώ
3ος προκριματικός γύρος: 550.000 ευρώ
Πλέι οφ: 750.000 ευρώ
Φάση Ομίλων (League Phase)
Συμμετοχή στη φάση των ομίλων: 3.170.000 ευρώ
Νίκη σε αγώνα ομίλων: 400.000 ευρώ
Ισοπαλία σε αγώνα ομίλων: 133.000 ευρώ
Μπόνους κατάταξης ομίλων
Θέσεις 1-8: 400.000 ευρώ επιπλέον
Θέσεις 9-24: 200.000 ευρώ επιπλέον
Νοκ άουτ Φάσεις
Νοκ άουτ πλέι οφ: 200.000 ευρώ
Φάση των 16: 800.000 ευρώ
Προημιτελικά: 1.300.000 ευρώ
Ημιτελικά: 2.500.000 ευρώ
Τελικός (φιναλίστ): 4.000.000 ευρώ
Τελικός (νικητής): 7.000.000 ευρώ.