- Newsroom
Μια ξεχωριστή εμπειρία που παντρεύει τις νότες του κρασιού με τη μαγεία της γαστρονομίας και της μουσικής ετοιμάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, ο Αστικός Αμπελώνας Θεσσαλονίκης (Τζοβαροπούλου 8, απέναντι από το Καυτανζόγλειο) μεταμορφώνεται σε γευστικό και πολιτιστικό προορισμό, προσκαλώντας το κοινό σε μια βραδιά αφιερωμένη στον οίνο και την τοπική δημιουργία.

Σε έναν χώρο που συμβολίζει τη σύνδεση της πόλης με τη γη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ολιστική οινική εμπειρία:
Εκλεκτά κρασιά από τοπικούς παραγωγούς και η "Γοργόνα", το κρασί του Αστικού Αμπελώνα, θα γεμίσουν τα ποτήρια των επισκεπτών.
Γνωστοί σεφ και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης δημιουργούν πρωτότυπα πιάτα και γλυκά βασισμένα στο κρασί και τον μούστο.
Μουσικές επιλογές του DJ Ανδρέα Νικάκη θα πλαισιώσουν την εκδήλωση, δημιουργώντας μια ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα.
Στο μενού της βραδιάς:
- Ο executive chef Δημήτρης Κοτσιβός μαγειρεύει τραχανά με σταφύλι και μανιτάρια.
- Ο chef consulting Νίκος Λιογγάρης προτείνει SKG σαλάτα με ντοματίνια, ψητό μανούρι, ρόκα, σταφίδες, τραγανό κουλούρι και βινεγκρέτ από πετιμέζι.
- Η Πόλυ Κούλα ετοιμάζει μπεζέδες με μούστο.
- Ο pastry chef Φίλιππος Μπαντής επανασυνθέτει τη μπουγάτσα με σύκα και κρασί.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο και στόχο έχει να αναδείξει τη σύνδεση του κρασιού με την τοπική κουλτούρα, τον πολιτισμό και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.
Μια βραδιά γεύσεων, αρωμάτων και μουσικής, κάτω από τ’ αστέρια της Θεσσαλονίκης.
Μην τη χάσετε!