- Newsroom
Την 8η Ιουνίου η παραλία της Ιερισσού θα αποκτήσει άλλο «χρώμα» και άρωμα. Άρωμα μελιού, βοτάνων, ελιάς και ελαιολάδου, τρούφας, τυροκομικών, προϊόντων μαύρου χοίρου, γλυκών κουταλιού, κρασιών, μπίρας και αποσταγμάτων από ντόπιους παραγωγούς. Και χρώμα σύγχρονο και παραδοσιακό ταυτόχρονα, αφού σεφ από γνωστά εστιατόρια της περιοχής και γυναίκες -μέλη τοπικών συλλόγων θα αναλάβουν να μαγειρέψουν ιδιαίτερα πιάτα με όλα αυτά τα υλικά, δίνοντας σε όσους βρίσκονται στην Ιερισσό τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν.
Όλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, το οποίο θα εκκινήσει την Κυριακή 8 Ιουνίου στις πεντέμισι το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι τις εννέα το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και το πρόγραμμα KOUZINA, αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη των εκλεκτών προϊόντων της περιοχής, των ανθρώπων πίσω από αυτά, αλλά και της γαστρονομίας ως εναλλακτικής μορφής τουρισμού και μέρος της τουριστικής εμπειρίας.
Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις του TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, τα προγραμματισμένα Masterclasses των εκλεκτών τοπικών προϊόντων της Χαλκιδικής, με οδηγό τη Νανά Ζυγούρα, σύμβουλο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, η οποία μέσα από μια βιωματική γευστική εμπειρία θα μυήσει τους συμμετέχοντες στα μυστικά και τις ιστορίες των γευστικών θησαυρών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Κωστής Ζαφειράκης.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το TASTE HALKIDIKI φτάνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του, κλείνοντας τον πρώτο κύκλο του, αφού έχει επισκεφθεί κάθε δήμο της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό μας, αποτέλεσε ένα σημαντικό εργαλείο σύνδεσης του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με τις υπηρεσίες του τουρισμού και της φιλοξενίας. Μέσα από το TASTE HALKIDIKI, προβάλλαμε περιοχές λιγότερο τουριστικές, αναβίωσαν ξεχασμένες συνταγές και έθιμα, ενισχύθηκε η τοπική οικονομική ανάπτυξη και αναδείχθηκαν οι άνθρωποι της παραγωγής και της γαστρονομίας με τον καλύτερο τρόπο. Σταθερά συνεχίζουμε, διοργανώνοντας και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις κάτω από την ομπρέλα του TASTE HALKIDIKI» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.
Την υλοποίησή του προγράμματος έχει αναλάβει η εταιρεία Chef Stories.