Ψαροταβέρνα Σιδέρα στο Ποσείδι Χαλκιδικής: Μια εμπειρία γεύσης και θάλασσας

Εκεί που η παράδοση συναντά τη φρεσκάδα δίπλα στο κύμα

Στην καρδιά της Κασσάνδρας, στo μαγευτικό Ποσείδι της Χαλκιδικής, βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια θαλασσινών της περιοχής: η Ψαροταβέρνα Σιδέρα. Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα, το γαλάζιο της θάλασσας συναντά τις γεύσεις της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας, σε έναν χώρο όπου η φρεσκάδα των υλικών, η οικογενειακή φιλοξενία και η μαγευτική θέα συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Με ιστορία που ξεκινά ήδη από το 2003, η Σιδέρα αποτελεί σταθερή αξία για τους ντόπιους και τους τουρίστες που επιθυμούν να γευτούν αληθινό ελληνικό φαγητό, δίπλα στο κύμα.

psarotaverna-sidera-2.jpg?v=0

Φιλοξενία που σε αγκαλιάζει

Από την πρώτη στιγμή που θα επισκεφτεί κάποιος την Ψαροταβέρνα Σιδέρα, θα νοιώσει τη «ζεστασιά» της φιλοξενίας σε όλους τους τομείς. Θα συναντήσετε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα, με ευγενικό και εξυπηρετικό προσωπικό –που σας υποδέχεται με χαμόγελο και προθυμία- προσφέροντας σας την απόλυτη αίσθηση της φιλοξενίας.

psarotaverna-sidera-3.jpg?v=0

Οι πελάτες σημειώνουν επανειλημμένα σε κριτικές ότι νιώθουν «σαν στο σπίτι τους». Ο ιδιοκτήτης και το προσωπικό φροντίζουν προσωπικά για την ποιότητα και την εμπειρία κάθε τραπεζιού. Είτε είστε ζευγάρι που θέλει ένα ρομαντικό δείπνο, είτε οικογένεια με παιδιά, είτε μεγάλη παρέα, θα σας φροντίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό.

psarotaverna-sidera-4.jpg?v=0

Ένας χώρος δίπλα στη θάλασσα

Η τοποθεσία της είναι ένα από τα μεγαλύτερά της πλεονεκτήματα. Τα τραπέζια απλώνονται πάνω σε μία βεράντα μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα. Ο ήχος των κυμάτων συνοδεύει το φαγητό, δημιουργώντας μια γαλήνια και ρομαντική ατμόσφαιρα.

psarotaverna-sidera-5.jpg?v=0

Το κατάστημα λειτουργεί αποκλειστικά στον υπαίθριο χώρο ο οποίος με τη φυσική σκιά και τη δροσερή θαλάσσια αύρα είναι αυτό που κάθε επισκέπτης αναζητά.

psarotaverna-sidera-6.jpg?v=0

Η φήμη του καταστήματος δεν περιορίζεται στους ντόπιους. Οι επισκέπτες μιλούν για «εξαιρετικό φαγητό», «απίστευτη τοποθεσία», «ευγένεια προσωπικού» και «δίκαιες τιμές». Πολλοί αναφέρουν ότι επισκέπτονται τη Σιδέρα κάθε χρόνο, κάνοντάς την αγαπημένη συνήθεια διακοπών. Ειδική μνεία γίνεται στην ταχύτητα εξυπηρέτησης, στην καθαριότητα και στις μερίδες – που είναι χορταστικές!

psarotaverna-sidera-7.jpg?v=0

Ένα μενού γεμάτο θησαυρούς της θάλασσας

Η καρδιά της εμπειρίας στη Σιδέρα είναι, φυσικά, το φαγητό. Και εδώ, η κουζίνα του καταστήματος ξεπερνά κάθε προσδοκία. Το βασικό μέλημα είναι ένα: να φτάνει στο τραπέζι σας η φρεσκότερη πρώτη ύλη.

Τα ψάρια ημέρας, όπως συναγρίδες, τσιπούρες, φαγκριά, λαβράκια, σφυρίδες αλλά και μικρά ψάρια, μαγειρεύονται στη σχάρα με ελαιόλαδο Χαλκιδικής και φρεσκοκομμένο λεμόνι, αφήνοντας τις γεύσεις να μιλήσουν από μόνες τους.

psarotaverna-sidera-8.jpg?v=0

Στα θαλασσινά, ξεχωρίζουν τα μύδια αχνιστά σε κρασί με μαϊντανό και σκόρδο, το ψητό χταπόδι, μαλακό και αρωματικό, που ταιριάζει ιδανικά με ούζο, τα τηγανητά καλαμαράκια – τραγανά απ’ έξω και ζουμερά μέσα, οι γαρίδες, τα διαφόρων ειδών κριθαρώτα και σαγανάκια, το εξωτικό καρπάτσιο.

psarotaverna-sidera-9.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-10.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-11.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-12.jpg?v=0

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σπιτικά ορεκτικά, όπως κολοκυθάκια τηγανιτά, λευκό ταραμά, μελιτζάνα ψητή με φέτα, τζατζίκι και φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι. Συνοδεύονται τέλεια με την δροσερή σαλάτα μπλε καβουριού που αποτελεί ξεχωριστή πινελιά.

psarotaverna-sidera-13.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-14.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-15.jpg?v=0
psarotaverna-sidera-16.jpg?v=0

Το κρασί και τα αποστάγματα

Μια τόσο αυθεντική γαστρονομική εμπειρία δεν θα μπορούσε να μην συνοδεύεται από εκλεκτά ποτά. Η ταβέρνα διαθέτει επιλογές σε ελληνικά κρασιά από Έλληνες παραγωγούς – ιδανικά για να συνοδεύσουν ψάρι ή θαλασσινά.

Φυσικά, δεν λείπουν το ούζο και το τσίπουρο για τους πιο παραδοσιακούς. Πολλοί πελάτες επιλέγουν να ξεκινήσουν με μεζέδες και ένα ποτήρι αποστάγματος πριν το κυρίως πιάτο, σε ένα χαλαρό ρυθμό, όπως προστάζει η ελληνική κουλτούρα του φαγητού.

Επιδόρπια με σπιτική φροντίδα

Μετά από ένα τέτοιο γεύμα, το γλυκό κλείσιμο είναι απαραίτητο. Στη Σιδέρα, το επιδόρπιο είναι χειροποίητο και αλλάζει συχνά. Μπορεί να είναι παγωτό, μιλφέιγ, γαλακτομπούρεκο, εκμέκ κανταΐφι, σοκολατόπιτα ή παραδοσιακό γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

psarotaverna-sidera-17.jpg?v=0

Η ψαροταβέρνα Σιδέρα δεν είναι απλώς ένας χώρος για φαγητό. Είναι προορισμός. Είναι εμπειρία. Είναι σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν τη γνήσια ελληνική φιλοξενία, τη θάλασσα, τη γαστρονομία και την απλότητα της ζωής.

psarotaverna-sidera-18.jpg?v=0

Διεύθυνση: Ποσείδι, Κασσάνδρα, Χαλκιδική
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 43650
Facebook

Loader