Ποιες είναι οι πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα σύμφωνα με το Fortune Greece

Το 2025 η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 2.200 c-suite στελέχη από τις 500 εταιρείες

- Newsroom

Με μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα κορυφώθηκε εχθές το βράδυ, Πέμπτη 17 Ιουλίου, στο AIGLI YARD ο μεγαλύτερος θεσμός για την εταιρική ευθύνη στη χώρα. Με την βράβευση των πιο αξιοθαύμαστων εταιρειών στην Ελλάδα (MOST ADMIRED COMPANIES IN GREECΕ), για 11η συνεχόμενη χρονιά, ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που ξεκίνησε με την έρευνα του Fortune Greece, σε συνεργασία με την KPMG, βάσει των κριτηρίων και της διεθνούς μεθοδολογίας του Fortune.

Το 2025 η συμμετοχή στην ψηφοφορία ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 2.200 c-suite στελέχη από τις 500 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων η Αναστασία Παρετζόγλου Executive Chair Fortune Greece «σε μια εποχή που το διεθνές περιβάλλον είναι απρόβλεπτο, μεταβαλλόμενο, πολυπαραγοντικό και αβέβαιο η εταιρική φήμη είναι το πιο σκληρό κεφάλαιο κάθε εταιρείας. Σήμερα μια εταιρεία για να είναι επιτυχημένη δεν αρκούν μόνο οι αριθμοί. Χρειάζεται ήθος, ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και μια αληθινή δέσμευση στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Οι επιχειρήσεις που διακρίνονται απόψε έχουν καταφέρει κάτι πολύ περισσότερο από το να είναι επιτυχημένες. Έχουν κατακτήσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των εργαζομένων, των προμηθευτών και των ανταγωνιστών. Θερμά συγχαρητήρια στις 20 πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες του 2025, που όπως θα διαπιστώσετε είναι επιχειρήσεις που σταθερά φιγουράρουν στη λίστα, αλλά είναι και νεοεισερχόμενες, όπως οι εταιρείες Lamda Development, Χαλκιαδάκης και ΙΟΝ».

Οι εταιρείες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν το 2025 από όλους τους κλάδους είναι:

  • Aegean,
  • Σκλαβενίτης Ελληνικές Υπεραγορές,
  • Παπαστράτος,
  • Coca-Cola Τρία Έψιλον,
  • Lamda Development,
  • Kaizen Gaming,
  • Metlen,
  • Πλαίσιο Computers,
  • ΟΤΕ Όμιλος Εταιρειών,
  • ΤΙΤΑΝ, ΜΕΓΑ,
  • ΔΕΗ,
  • Melissa Kikizas,
  • Μπάρμπα Στάθης,
  • Eurobank,
  • Ε.Ι. Παπαδόπουλος,
  • Χαλκιαδάκης,
  • ΙΟΝ,
  • Skroutz και
  • Accenture Greece.

Στο φετινό top 20 all stars της λίστας Most Admired Companies (MAC) περιλαμβάνονται εταιρείες από σχεδόν όλους τους κλάδους της έρευνας (7 από τους 9 κλάδους). Ανάμεσά τους, ο κλάδος των τροφίμων-ποτών και των υπηρεσιών έχουν τη μεγαλύτερη και ισάξια αντιπροσώπευση στις εταιρείες της λίστας και ακολουθούν οι κλάδοι λιανικού εμπορίου και βιομηχανίας ενώ στον αντίποδα βρίσκεται ο κλάδος του εμπορίου χωρίς αντιπροσώπευση. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κλάδος φαρμακευτικών δεν έχει αντιπροσώπευση στη φετινή λίστα μετά από δέκα χρόνια σταθερής παρουσίας.

Tα βραβεία απένειμαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Χατζηδάκης συνεχάρη τις επιχειρήσεις που διακρίθηκαν και τόνισε ότι η εκδήλωση έχει δύο σημαντικά μηνύματα. «Πρώτα από όλα μας θυμίζει τη σημασία της επιχειρηματικότητας. Επιχειρήσεις δεν είναι μόνο οι ιδιοκτήτες. Είναι όλοι οι εργαζόμενοι, είναι οι θέσεις εργασίας που δημιουργούν και το ψωμί που δίνουν σε εκατομμύρια Έλληνες. Την συμβολή τους στην ανάπτυξη της χώρας την είχαμε ξεχάσει για πολλά χρόνια. Πλέον έχουμε σταματήσει να ενοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και λέμε ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες. Δεν υπάρχουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά χωρίς μια συλλογική προσπάθεια». Αναφερόμενος στο δεύτερο μήνυμα της εκδήλωσης, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι «δεν βραβεύεται η κερδοφορία των επιχειρήσεων. Ο θεσμός δεν στέκεται στους ισολογισμούς των εταιρειών αλλά σε στοιχεία όπως η σύγχρονη διοίκηση, η καινοτομία, η εταιρική κοινωνική ευθύνη κ.ά. Εστιάζει στην εικόνα της εταιρείας αλλά και στη σχέση της με τους εργαζομένους της. Αυτό αποτελεί σύγχρονη επιχειρηματικότητα».

Από την πλευρά του ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι ο ρόλος των επιχειρήσεων έχει αλλάξει δραστικά. «Καλή εταιρεία δεν είναι πλέον αυτή που βγάζει πολλά κέρδη. Είναι αυτή που δείχνει ιδιαίτερη πρόνοια για τους εργαζομένους της, υλοποιεί προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσαρμόζεται στις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, προχωρά με σταθερά βήματα, σχέδιο και όραμα για το μέλλον». Ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε ότι παρά τις δυσκολίες η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι νέοι να παραμείνουν στην χώρα.

Στη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας εστίασε η κυρία Ζαχαράκη τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η ψηφιακή αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού σχολείων ενώ στηρίζονται και οικογένειες με ιδιαίτερες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, η βοήθεια της επιχειρηματικής κοινότητας είναι σημαντική ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτει του υπουργείο και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών της χώρας.

Loader