Picanha Meat and More: Αυθεντικές βραζιλιάνικες κοπές κι όχι μόνο, σε ένα Steak House που μας ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική

Γεύσεις πραγματικά μοναδικές στην πόλη, στην οδό Αιγύπτου, στα Λαδάδικα

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, είναι το εστιατόριο και Steak House “Picanha Meat and More” -στο νούμερο 3 της οδού Αιγύπτου, στα Λαδάδικα- που αφηγείται μία ολόκληρη γαστρονομική παράδοση μίας χώρας, σε ένα μενού. Εάν είσαστε πραγματικά περίεργοι να δοκιμάσετε βραζιλιάνικες συνταγές και κυρίως, εάν είστε λάτρης των κοπών και της κρεατοφαγίας εν γένει, επιβάλλεται να ανακαλύψετε κι εσείς με τη σειρά σας τον όμορφο και πολύχρωμο αυτό χώρο, που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2018, από έναν ιδιοκτήτη που γνωρίζει όλα τα παραπάνω από καταγωγής και που φροντίζει να μας μυεί καθημερινά, σε αυθεντικές βραζιλιάνικες γεύσεις.

picanha-meat-and-more-2.jpg?v=0

Ο Μπρούνο Καρντόσο, ένας Βραζιλιάνος που μεγάλωσε με τη μία του μεγάλη αγάπη, το ποδόσφαιρο και κατέληξε στη δεύτερη μεγάλη του αγάπη, τη μαγειρική, ήρθε στην Ελλάδα το 2001 και, μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, ακολούθησε το πάθος του για το φαγητό. Σπούδασε μαγειρική στην πατρίδα του, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, εξειδικεύτηκε στις κοπές μοσχαριού και το 2018 ίδρυσε το πρώτο “καθαρόαιμο” βραζιλιάνικο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

picanha-meat-and-more-3.jpg?v=0

Για τον ίδιο, το ”Picanha” δεν είναι απλά επιχείρηση. Είναι ένα όνειρο ζωής κι ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του “τυχερό” που μπορεί και το ακολουθεί. Από το πρώτο πιάτο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια του χώρου, όλα έχουν τη δική του υπογραφή και κουβαλούν τη χαρά και τον παλμό της πατρίδας του. Ο ίδιος μαγειρεύει, εξηγεί, σερβίρει και φροντίζει να είναι οικοδεσπότης, με όλη τη σημασία της λέξης, πρέσβης μίας γευστικής παράδοσης, που αγαπά πραγματικά.

picanha-meat-and-more-4.jpg?v=0

Η φιλοσοφία του; Να συστήσει στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, τη σπιτική κουζίνα της Βραζιλίας. Κάθε γεύση που θα συναντήσει κανείς σε κάθε βραζιλιάνικο σπίτι, θα τη βρείτε σε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό Steak House της Θεσσαλονίκης.

picanha-meat-and-more-5.jpg?v=0
picanha-meat-and-more-6.jpg?v=0

Comfort food με βραζιλιάνικη υπογραφή

Στο “Picanha” θα βρείτε γεύσεις που σπανίζουν. Από το Coxinha, το Νο1 street food, της Βραζιλίας – τραγανή κροκέτα με κοτόπουλο και κρέμα τυριού – μέχρι το Pastel - τραγανή πίτα με κιμά ή κίτρινο τυρί.

picanha-meat-and-more-7.jpg?v=0

Από το Pão de queijo - τυρόψωμο από άμυλο ταπιόκας, αφράτο και ακαταμάχητο – μέχρι το Feijão preto - μαύρα φασόλια, σερβιρισμένα με ρύζι και farofa (το παραδοσιακό τηγανητό αλεύρι) – και τη mandioca, μία ρίζα που αναπτύσσεται μόνο σε τροπικές περιοχές και δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι των Βραζιλιάνων.

picanha-meat-and-more-8.jpg?v=0
picanha-meat-and-more-9.jpg?v=0
picanha-meat-and-more-10.jpg?v=0

Εδώ, κάθε πιάτο ορεκτικών είναι απλό, καθημερινό και γεμάτο ιστορία και νοσταλγία. Εδώ, θα ανακαλύψετε ένα νέο δυνατό comfort food με… εξωτική καταγωγή, που θα γίνει αγαπημένο σας!

picanha-meat-and-more-11.jpg?v=0

Η τέχνη του κρέατος

To όνομα του εστιατορίου, φυσικά δεν είναι τυχαίο. Η Picanha, η διάσημη κοπή του μοσχαρίσιου κρέατος με το χαρακτηριστικό λιπαρό καπάκι, είναι η βασίλισσα του μενού. Ο Μπρούνο ψήνει το κρέας όπως μόνο οι Βραζιλιάνοι ξέρουν και εξηγεί στους πελάτες τη γαστρονομική φιλοσοφία πίσω από κάθε κοπή.

picanha-meat-and-more-12.jpg?v=0

Στο μενού, που περιλαμβάνει μόνο μοσχαρίσιο κρέας, θα βρείτε επίσης κορυφαίες επιλογές Black Angus όπως: Fraldinha steak - μια κοπή flap steak με πλούσια γεύση - Alcatra steak - η καρδιά του κιλότου - Rib eye, tomahawk, bavette και φυσικά την ίδια την τρυφερή και γευστική Picanha – με συνολικά πάνω από δέκα διαφορετικές κοπές, για κάθε προτίμηση.

picanha-meat-and-more-13.jpg?v=0

Πιάτα φτιαγμένα πρωτίστως με αγάπη και διαλεχτά προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, αλλά και εξωτικές πρώτες ύλες και έτσι…το ταξίδι ξεκινάει με τη πρώτη μπουκιά.

Το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό είναι εδώ, για να σας εξηγήσει και να σας κατατοπίσει, έτσι ώστε να επιλέξετε τις κοπές που είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις σας.

picanha-meat-and-more-14.jpg?v=0
picanha-meat-and-more-15.jpg?v=0

Caipirinha όπως στη Βραζιλία

Καμία βραζιλιάνικη εμπειρία δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς το εθνικό της cocktail. Η caipirinha του “Picanha” είναι αυθεντική: βραζιλιάνικη κασάσα, φρέσκο λάιμ, ζάχαρη, όπως θα την απολαμβάνατε σε οποιαδήποτε πόλη της Βραζιλίας. Δροσερή, αναζωογονητική, ιδανική για να συνοδεύσει κάθε πιάτο ή για να απολαύσετε απλώς την ατμόσφαιρα.

Και για τους λάτρεις του κρασιού; Ετικέτες από Χιλή και Λατινική Αμερική, προσεκτικά επιλεγμένες για να δένουν με το κρέας, διατίθενται στην καλά ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου.

picanha-meat-and-more-16.jpg?v=0

Χώρος γεμάτος χρώμα και ζωή

Το εστιατόριο είναι σχεδιασμένο να ταξιδεύει κάθε επισκέπτη. Πράσινα και κόκκινα χρώματα, φωτογραφίες από τη Βραζιλία, μουσικές σε ανάλογο ρυθμό. Ένας χώρος ζεστός, φιλικός, που θα σας κάνει να νιώθετε σαν φιλοξενούμενοι σε βραζιλιάνικο σπίτι.

picanha-meat-and-more-17.jpg?v=0
picanha-meat-and-more-18.jpg?v=0

Οι πελάτες –Έλληνες και ξένοι– επιστρέφουν ξανά και ξανά. Γιατί εδώ δε βρίσκει κανείς μόνο καλό φαγητό. Βρίσκει μία ολοκληρωμένη εμπειρία και “ταξιδεύει” σε άλλη ήπειρο.

picanha-meat-and-more-19.jpg?v=0

Το “Picanha Meat and More” ήρθε για να μείνει σταθερά στους Top 100 χώρους εστίασης της Θεσσαλονίκης και μας υπόσχεται καθημερινά, ότι για να δοκιμάσουμε μία ζουμερή Picanha ή μία αυθεντική caipirinha, αρκεί μία βόλτα στο κέντρο της πόλης, στα γραφικά Λαδάδικα. Εδώ που, κάθε γεύμα, θα μας μεταφέρει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις, χρώματα κι αρώματα Βραζιλίας.

picanha-meat-and-more-20.jpg?v=0

Τip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, από 13:00 έως 23:00.

Tip 2: Ειδικά τις ημέρες κι ώρες αιχμής, είναι καλό να κάνετε κράτηση.

Τip 3: Μπορείτε να δείτε όλο το μενού του “Picanha Meat and More” εδώ. Το κατάστημα εξυπηρετεί και με delivery, μέσω Wolt.

Διεύθυνση: Αιγύπτου 3, Λαδάδικα
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 555458
Website

Facebook

Instagram

Loader