Ο Δημήτρης Καιρίδης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη
Για «κοινοβουλευτικό ατόπημα» κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
- Newsroom
Σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με αφορμή την ψήφο τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για το αίτημα άρσης ασυλίας 14 βουλευτών της ΝΔ.
Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην κοινοβουλευτική ιστορία της χώρας», καταγγέλλοντας ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας κλήθηκε να αποφασίσει για την άρση ασυλίας βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τη γνώμη και την ψήφο που εξέφρασαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους – κάτι που, όπως σημείωσε, απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα.
«Το άρθρο 61 του Συντάγματος αναφέρει ρητά ότι ο βουλευτής δεν καταδιώκεται, ούτε εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ η μόνη περίπτωση που επιτρέπεται η άρση ασυλίας είναι για συκοφαντική δυσφήμηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο γραμματέας της ΝΔ κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι κινήθηκαν σε πλήρη αντίθεση με τις συνταγματικές επιταγές. Όπως δήλωσε, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ψήφισαν «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν το αίτημα άρσης της ασυλίας.
«Με λίγα λόγια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης υιοθέτησαν την ίδια στάση που είχε στο παρελθόν η Χρυσή Αυγή για την ψήφο των βουλευτών στα μνημόνια και αργότερα η Ελληνική Λύση για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «θλιβερή και ενάντια στους στοιχειώδεις κανόνες της Δημοκρατίας».
Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτήρισε ως «μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα». Υποστήριξε ότι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη ευθυγραμμίζεται για ακόμη μία φορά με «τις δυνάμεις του πιο ακραίου λαϊκισμού» και κάλεσε τον πρόεδρό του να αναθεωρήσει τη στάση του ενόψει της συζήτησης του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.
«Είναι αδιανόητο, 51 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, να συζητούμε τα αυτονόητα, όπως είναι η κατά το Σύνταγμα οριζόμενη άσκηση των καθηκόντων των βουλευτών», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.
Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη
Το πειθαρχικό συμβούλιο ανθρώπινου δυναμικού δημόσιου τομέα θα στελεχώνεται από 50 ειδικευμένους λειτουργούς του νομικού συμβουλίου του κράτους
Η Ελλάδα ανάμεσα στα 15 κράτη-μέλη
Η Σοφία Ζαχαράκη έδωσε και «οδηγίες» στα παιδιά σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να έχουν στην συμπλήρωση του Μηχανογραφικού δελτίου