To «Δάκρυ του Πεύκου» ανάμεσα στα κορυφαία ελληνικά κρασιά για το 2025
Έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις
Μια ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία
- Newsroom
Στις 26 Οκτωβρίου, γιορτή του Αγίου Δημητρίου «Πολιούχου της Θεσσαλονίκης», το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, κυκλοφορεί κάθε χρόνο τη νέα σοδειά του «Αφρού».
Μια σπινθιρίζουσα ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία. Το μυστικό της; Οι διακριτικές φυσαλίδες που προέρχονται από την φυσική ζύμωση του κρασιού αλλά και τα αρώματα του φρέσκου ρετσινιού!
Οι ρίζες του «Αφρού» ξεκινούν από τα παραδοσιακά γιοματάρια. Στο παρελθόν, στα κελάρια των οινοπαραγωγών, η αλκοολική ζύμωση λάμβανε χώρα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια. Τα βαρέλια σφραγίζονταν λίγο πριν το τέλος της ζύμωσης, με αποτέλεσμα το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακα να εγκλωβίζεται στο κρασί. Παραδοσιακά τα βαρέλια αυτά, αποσφραγίζονταν στις 26 Οκτωβρίου και το κρασί που περιείχαν διακρινόταν για τη φρεσκάδα και τον σπινθηρίζοντα χαρακτήρα του. Εμπνευσμένο λοιπόν από αυτήν την παράδοση το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ δημιούργησε τη ρετσίνα «ΑΦΡΟΣ» !
H πρώτη σοδειά του «Αφρού», εμφιαλώθηκε πειραματικά το 2016 και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους οινόφιλους. Το 2017 στις 26 Οκτωβρίου το οινοποιείο λάνσαρε και επίσημα το νέο αυτό κρασί, γιορτάζοντας μαζί με τη Θεσσαλονίκη. Αυτή η συμβολική ημερομηνία, είναι η ημέρα που η φρέσκια σοδειά του Αφρού σερβίρεται για πρώτη φορά. Έτσι, μια παράδοση ζωντανεύει για τις επόμενες γενιές των φίλων της ρετσίνας και όχι μόνο.
Έχει ξεπεράσει έως σήμερα τις 80 Διεθνείς Διακρίσεις
Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ένας προορισμός που τα έχει όλα – υπέροχη παραλία, φαγητό και cocktails σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης
Αυθεντικές γεύσεις και τοπικά προϊόντα, σε μια όαση ηρεμίας δίπλα στο δάσος
Γεύσεις ποιοτικής ελληνικής κουζίνας κι άψογη εξυπηρέτηση