Αφιέρωμα: Γιορτές με 15+1 από τις πιο γλυκές προτάσεις στην Θεσσαλονίκη
Για το εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο…
Μια ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία
- Newsroom
Στις 26 Οκτωβρίου, γιορτή του Αγίου Δημητρίου «Πολιούχου της Θεσσαλονίκης», το Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, κυκλοφορεί κάθε χρόνο τη νέα σοδειά του «Αφρού».
Μια σπινθιρίζουσα ρετσίνα που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την καινοτομία. Το μυστικό της; Οι διακριτικές φυσαλίδες που προέρχονται από την φυσική ζύμωση του κρασιού αλλά και τα αρώματα του φρέσκου ρετσινιού!
Οι ρίζες του «Αφρού» ξεκινούν από τα παραδοσιακά γιοματάρια. Στο παρελθόν, στα κελάρια των οινοπαραγωγών, η αλκοολική ζύμωση λάμβανε χώρα σε μεγάλα ξύλινα βαρέλια. Τα βαρέλια σφραγίζονταν λίγο πριν το τέλος της ζύμωσης, με αποτέλεσμα το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακα να εγκλωβίζεται στο κρασί. Παραδοσιακά τα βαρέλια αυτά, αποσφραγίζονταν στις 26 Οκτωβρίου και το κρασί που περιείχαν διακρινόταν για τη φρεσκάδα και τον σπινθηρίζοντα χαρακτήρα του. Εμπνευσμένο λοιπόν από αυτήν την παράδοση το οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ δημιούργησε τη ρετσίνα «ΑΦΡΟΣ» !
H πρώτη σοδειά του «Αφρού», εμφιαλώθηκε πειραματικά το 2016 και προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον ανάμεσα στους επαγγελματίες και τους οινόφιλους. Το 2017 στις 26 Οκτωβρίου το οινοποιείο λάνσαρε και επίσημα το νέο αυτό κρασί, γιορτάζοντας μαζί με τη Θεσσαλονίκη. Αυτή η συμβολική ημερομηνία, είναι η ημέρα που η φρέσκια σοδειά του Αφρού σερβίρεται για πρώτη φορά. Έτσι, μια παράδοση ζωντανεύει για τις επόμενες γενιές των φίλων της ρετσίνας και όχι μόνο.
Για το εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο…
Ένας χώρος όπου η κουζίνα και το κρασί αναδεικνύουν την ουσία της φιλοξενίας, δημιουργώντας στιγμές που μένουν στη μνήμη
Ένας χώρος όπου η παράδοση, η ποιότητα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα δημιουργούν μοναδικές, γλυκές εμπειρίες
Ένα café–patisserie με οικογενειακή ταυτότητα, χειροποίητα γλυκά με υπογραφή και γεύσεις που γεννούν φανατικούς θαμώνες από την πρώτη μπουκιά