Elite Massage & Spa: Ένας ύμνος στην ευεξία και τη χαλάρωση…στο Πανόραμα
Υπό νέα διεύθυνση και με ένα premium “menu” θεραπειών μασάζ
Το εμβληματικό εστιατόριο – “φάρος” της Νικολάου Πλαστήρα, που ξεκίνησε από ένα μικρό καφενείο...
Από το 1926, όταν μπάρμπα-Σάββας Τοκίδης άνοιξε το πρώτο του καφενείο στην Κάτω Τούμπα, η οικογένεια Τοκίδη κρατά ζωντανή μια γαστρονομική παράδοση που πλέον φτάνει στην τέταρτη γενιά. Τον ερχόμενο Μάιο, η «Μαύρη Θάλασσα» στην Καλαμαριά, που αποτελεί τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό στην πόλη, συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας, ένα ορόσημο που γιορτάζεται με την ίδια αγάπη για τα ψάρια και τα θαλασσινά και την ίδια αφοσίωση στην εμπειρία, του πελάτη όπως τότε που πρωτοξεκίνησε.
Στην καρδιά του εστιατορίου, βρίσκονται τα πρόσωπα που έχουν καθορίσει την πορεία του. Ο Αλέξανδρος Τοκίδης - γνωστός σε όλους ως Αλέκος – που από παιδί, δίπλα στη μητέρα του Όλγα, έμαθε τα μυστικά των μπαχαρικών και των φρέσκων υλικών, όταν ετοίμαζαν μαζί, στο σπίτι, τα γεύματα που θα σερβίρονταν στο πρώτο εκείνο καφενείο. Ειδικός στα αλιεύματα, από τότε που πρωτοδιάλεγε ψάρια και θαλασσινά από το Καπάνι, μέχρι που έφτασε να ξέρει κάθε μυστικό τους, είναι ο “καπετάνιος” στην κουζίνα.
Η Σόνια Μαργαρίτου –σύζυγος του Αλέκου- άξια αντικαταστάτρια της μητέρας της στη μαγειρική από μικρή ηλικία, δίνει τη προσωπική σφραγίδα στο εστιατόριο, με πιάτα όπως η φημισμένη σπανακόπιτά της και τα γεμιστά με γαρίδες, που μαγειρεύει με μαεστρία.
Τέλος, ο γιος της οικογένειας, Γιώργος Τοκίδης, που μπήκε στην ομάδα το 2020 με σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες κι εμπειρία από μικρός στην κουζίνα του εστιατορίου, συμβάλλει στη διαχείριση και την εξέλιξη της εμπειρίας των πελατών.
Μαζί με το προσωπικό τους, με το οποίο τους δένει πολλών χρόνων συνεργασία, φροντίζουν ώστε κάθε επίσκεψη να μετατρέπεται σε μια μοναδική κάθε φορά και ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
Το σταθερό μενού της «Μαύρης Θάλασσας» αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των θαλασσινών. Πιάτα που ενσωματώνουν την αξεπέραστη φρεσκάδα της ελληνικής θάλασσας, με έμφαση στη δημιουργικότητα και την προσοχή στη λεπτομέρεια.
Όπως ο εξαιρετικός χειροποίητος ταραμάς, η γαρίδα Θερμαϊκού - από τα νερά του Κόλπου που φτάνουν έως και τις ακτές τη Πιερίας και την περιοχή τη Λάρισας - τα όστρακα, το καβούρι, η τσιπούρα Θερμαϊκού ψητή, αχνιστή, κοκκινιστή ή carpaccio, το ταρ ταρ ψαριού, γαρίδας ή καραβίδας, η αστακοσαλάτα, τα μύδια με κέλυφός, το αβγοτάραχο, ο αχινός, τα ψητά χτένια Ατλαντικού, όλα μαγειρεύονται με extra παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένο λεμόνι αλάτι άριστης ποιότητας κι επιλεγμένο πιπέρι, από Έλληνες παραγωγούς και προμηθευτές.
Στα ορεκτικά, ντολμαδάκια γιαλαντζί, τζατζίκι, τυροκαυτερή ή ποικιλία ελληνικών τυριών, που ταιριάζει άψογα και με τη λίστα κρασιών τους, στα μεγάλα ψάρια φαγκρί, συναγρίδα, τσιπούρα ή λαβράκι, σκορπιός ή χριστόψαρο και στα ζυμαρικά αυτά με γαρίδα, καραβίδα ή αστακό, συμπληρώνουν γευστικά το μενού.
Αξεπέραστη, φυσικά, η ψαρόσουπα της «Μαύρης Θάλασσας», η κακαβιά που πρέπει να δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά!
Ωστόσο, η κουζίνα δεν σταματά ποτέ να πειραματίζεται. Πιάτα κατόπιν παραγγελίας, όπως φρικασέ με ψάρι, πλακί στο φούρνο, κοκκινιστό λαβράκι με μανιτάρια ή βασιλικό καβούρι, δίνουν την ευκαιρία σε όσους γνωρίζουν ήδη το μενού, να ζήσουν νέες γευστικές εμπειρίες. Η δημιουργικότητα αυτή πηγάζει από τα ειδικά events και γευστικές δοκιμές, όπου οι σεφ δοκιμάζουν και επιλέγουν τα αγαπημένα πιάτα των πελατών τους.
Στη «Μαύρη Θάλασσα», ακόμη και το επιδόρπιο είναι μία ξεχωριστή εμπειρία, αφού το σερβίρισμα αποτελεί μία ιεροτελεστία στο τραπέζι σας και οι επιλογές σας είναι πραγματικά μοναδικές!
Η «Μαύρη Θάλασσα» ξεχωρίζει και για την κάβα της. Μέσα από περισσότερες από 300 ετικέτες, ο Sommelier του εστιατορίου – πρόκειται για το μοναδικό Sommelier εστιατορίου της πόλης - καθοδηγεί τους οινόφιλους σε συνδυασμούς που αναδεικνύουν κάθε πιάτο. Οι premium επιλογές και οι νέες συνεργασίες με διεθνείς αμπελώνες κάνουν το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού μοναδικό.
Θα βρείτε, επίσης, επιδόρπια κρασιά, κονιάκ, διάφορα ποτά, γράπα, ούζα και τσίπουρα, ελληνικές ρετσίνες και μπύρες.
Η ομάδα του εστιατορίου αποτελεί βασικό κύτταρο της επιτυχίας του. Η «Μαύρη Θάλασσα» επενδύει στην εκπαίδευση και στη φροντίδα του προσωπικού, προωθώντας μια φιλόξενη, κοινωνική ατμόσφαιρα. Ο Αλέκος και η Σόνια συναντούν και συζητούν με τους πελάτες στη σάλα, ενώ το προσωπικό αναδεικνύεται σε πυρήνα της εμπειρίας. Ο χώρος, με 50 τραπέζια, διαμορφώνεται με γνώμονα πάντα την άνεση και τη μέγιστη απόλαυση, με προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και με τη μαγική θέα που προσφέρει το σημείο, στην παραλιακή της Νέας Κρήνης και τον Κόλπο του Θερμαϊκού.
Για τα 100 χρόνια ιστορίας της, η «Μαύρη Θάλασσα» οργανώνει φέτος πολλές βραδιές και events. Από ιδιαίτερα wine pairings, tastings και tequila pairings, μέχρι events με πούρα και «πάρτι» με πελάτες και προσωπικό, η αλληλουχία των δρώμενων για το κομβικό αυτό σημείο στην ιστορία του εστιατορίου, υπόσχεται να είναι τόσο γευστική, όσο και κοινωνικά ζωντανή!
Σε ένα μοναδικό σημείο της πόλης και με μια κουζίνα που συνδυάζει παράδοση και καινοτομία, η «Μαύρη Θάλασσα» συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για την ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα εστιατόριο που σέβεται την ιστορία του, αγαπά τα προϊόντα του, και βάζει τον πελάτη στο επίκεντρο, κάθε στιγμή. Ένα αληθινό «καράβι» γεύσεων, που γιορτάζει 100 χρόνια και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε νέα γευστικά πελάγη!
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας (εξαιρούνται οι αργίες ή οι εθνικές εορτές), από Τρίτη έως Παρασκευή 14:00 – 01:00 και το Σαββατοκύριακο 13:00 – 01:00 (η κουζίνα μένει ανοιχτή έως τις 23:30).
Tip 2: Οι κρατήσεις, ειδικά κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, συνιστώνται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή σας. Online κρατήσεις για την ίδια ημέρα, πραγματοποιούνται έως τις 15.00. Καλό είναι να κάνετε κράτηση εφόσον είναι σίγουρη η επίσκεψή σας, καθώς η ζήτηση είναι μεγάλη.
Διεύθυνση: Νικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 932542
Website
Facebook
Instagram
Tik Tok
Υπό νέα διεύθυνση και με ένα premium “menu” θεραπειών μασάζ
Kρασιά που αφηγούνται μια ιστορία γνήσιας ελληνικής ψυχής
Άψογο ψήσιμο, τέλειο κρέας και ζεστή φιλοξενία