Κιτς και Σ’ έφαγα: Το εστιατόριο της Ολύμπου, που τιμά τις ηπειρώτικες συνταγές και τα τοπικά προϊόντα

Χρώματα, αρώματα και μία βράβευση

Στην καρδιά της πόλης, κάτω από δέντρα και μία ανάσα από τη Ρωμαϊκή Αγορά, το εστιατόριο “Κιτς και Σ’ έφαγα”, συνεχίζει να “κλέβει” καρδιές Θεσσαλονικέων κι επισκεπτών της πόλης, με τη μοναδική του κουζίνα. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του το 2014, έχει καταφέρει να αποτελέσει έναν ξεχωριστό γευστικό προορισμό, γεμάτο ενέργεια, χρώματα και αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, με μία μοντέρνα και δημιουργική προσέγγιση.

kits-kai-s-efagha2.jpg?v=0

Φέτος, ο χαρακτήρας του και η εξαιρετική δουλειά των ιδιοκτητριών του, αναγνωρίστηκαν μέσω βράβευσης που έλαβε από τα “FNL Best Restaurant Awards 2025”, ως ένα από τα 16 εστιατόρια της Θεσσαλονίκης που βραβεύθηκαν συνολικά από το θεσμό, με τη βράβευση για το “Κιτς και Σ’ Έφαγα”, να αφορά στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Κι εάν δεν έχετε περάσει ακόμη από το πολύχρωμο αυτό μαγαζάκι στο νούμερο 89 της Ολύμπου, τώρα είναι η ιδανική στιγμή, για να δοκιμάσετε το υπέροχο μενού του!

kits-kai-s-efagha3.jpg?v=0

Η ταυτότητα του «Κιτς και σ’ έφαγα», αποπνέει έναν αέρα απόλυτης ελευθερίας και δημιουργικότητας. Από το ανανεωμένο εσωτερικό, με τα χρώματα και τα εκκεντρικά διακοσμητικά στοιχεία που παραμένουν πιστά στην ξεχωριστή «κιτς» αισθητική του, μέχρι το μενού, που σας προκαλεί να ανακαλύψετε και να δοκιμάσετε γεύσεις που δεν είχατε φανταστεί ποτέ. Κι όλα αυτά, φυσικά, βασισμένα στην ελληνική παράδοση, αλλά πάντα με μια σπιρτόζικη κι ανατρεπτική προσέγγιση.

kits-kai-s-efagha4.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha5.jpg?v=0

Μενού γεμάτο πειραγμένες παραδοσιακές γεύσεις

Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι να δείτε το μενού, τίποτα στο “Κιτς και Σ’ Έφαγα” δεν σας προϊδεάζει για τις γεύσεις που σας επιφυλάσσει. Ωστόσο, κάθε επίσκεψη στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι μία νέα εμπειρία, γεμάτη από αρώματα και γεύσεις που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία, τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα και δη με άρωμα Ηπείρου, με ένα twist πρωτοτυπίας, ως προς τη χρήση τους και την τελική απόδοση των συνταγών.

Όπως η αισθητική, έτσι και η κουζίνα του εστιατορίου, αποπνέει τις προσωπικότητες των ιδιοκτητριών του. Πρόκειται για τη Chef Ελένη Τοδούλου και την υπεύθυνη για το σέρβις, ειδική στο να σας προτείνει τους καλύτερους γευστικούς συνδυασμούς φαγητού και ποτού, συντηρήτριας αρχαιοτήτων Μαρίας Φάλλια που, έχοντας αρχικά προσανατολιστεί στην κιτς διακόσμηση, προχώρησαν στη συνέχεια στην τίμια αναπαράσταση της ηπειρώτικης παράδοσης μέσα από σύγχρονα πιάτα.

kits-kai-s-efagha6.jpg?v=0

Οι γεύσεις της Chef – που μαγείρεψε τον πρώτο της κρασάτο κόκορα με χοντρό μακαρόνι στην Ε’ Δημοτικού - βασίζονται σε υλικά από τον τόπο καταγωγής της, το χωριό Πράμαντα Ιωαννίνων, στα Τζουμέρκα. Τα πιάτα της δεν είναι επιτηδευμένα, αλλά μυρίζουν παράδοση, με γεύσεις βασισμένες στα βιώματά της κι εκλεκτές, επιλεγμένες πρώτες ύλες από την Άρτα και τα Γιάννενα, που δίνουν στους επισκέπτες την αίσθηση της αληθινής ελληνικής κουζίνας. Την ίδια στιγμή το λάδι, από τον οικογενειακό ελαιώνα της Μαρίας, από το Παλαιό Κεραμίδι Πιερίας, συμβάλει καθοριστικά, στη νοστιμιά κάθε πιάτου.

Το μενού, που ανανεώνεται με βάση την εποχικότητα των προϊόντων, ξεδιπλώνει μπροστά σας μια σειρά από πιάτα σπάνια κι απολαυστικά. Τα σπαράγγια σχάρας με καδοτύρι Μετσόβου και ψητά τοματίνια ή τα χειροποίητα λαζάνια με κρέμα λεμονιού και ψητά κολοκυθάκια, θα σας μαγέψουν με την απλότητά τους και την ποιότητα των συστατικών.

kits-kai-s-efagha7.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha8.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha9.jpg?v=0

Στα κρεατικά, το υπέροχο παϊδάκι πρόβατο Ηπείρου - το απόλυτο παράδειγμα για το τι σημαίνει ηπειρώτικη κουζίνα με τις πιο εκλεκτές πρώτες ύλες της περιοχής – και η χειροποίητη προζυμένια πίτα, με χειροποίητο λουκάνικο με πρόβειο και χοιρινό κρέας, αβγοσαλάτα και πάπρικα, θα σας συνεπάρουν.

kits-kai-s-efagha10.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha11.jpg?v=0

Αντίστοιχα, η σαλάτα ροζ τομάτας με φράουλα και κατσικίσιο μαλακό τυρί ή τα φασολάκια ψητά με τοματένια σάλτσα, κασκαβάλ Πίνδου (τυρί ΠΟΠ) κι αμύγδαλα, θα σας χαρίσουν απόλαυση, σε κάθε μπουκιά.

kits-kai-s-efagha12.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha13.jpg?v=0

Must πιάτο παραμένει, διαχρονικά, η διπλοτηγανισμένη πατάτα, επάνω σε γαλοτύρι Ηπείρου - ένα από τα πιο εθιστικά πιάτα - ενώ από τις καθαρά ηπειρώτικες συνταγές, ξεχωρίζει σίγουρα το “τσουμπλέκι” Άρτας - κρεμμύδια με κεφτέδες στο φούρνο.

kits-kai-s-efagha14.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha15.jpg?v=0

Βραβείο για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα

Πέρα από το να αποτελεί ένα εξαιρετικό εστιατόριο, το “Κιτς και Σ’ Έφαγα” κατατάσσεται, πλέον στη λίστα των 16 κορυφαίων εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, που βραβεύτηκαν φέτος μέσω του θεσμού FNL Best Restaurant Awards 2025. Η κατηγορία για την οποία βραβεύτηκε συγκεκριμένα το “Κιτς και Σ’ Έφαγα”, είναι αυτή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και η βράβευση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για το εστιατόριο της Ολύμπου, που κατάφερε να ξεχωρίσει όχι μόνο για τις αυθεντικές του γεύσεις, αλλά και για την ποιότητα των υλικών, τη χρήση προϊόντων ΠΟΠ και την υποστήριξη μικρών παραγωγών.

kits-kai-s-efagha16.jpg?v=0

Ο χώρος και η ανανέωση

Ανακαινισμένο εκ νέου από τον περασμένο Αύγουστο, το "Κιτς και Σ' έφαγα" παραμένει αφοσιωμένο στη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου περιβάλλοντος. Το ντεκόρ συνδυάζει στοιχεία χρώματος και απλότητας, φέρνοντας την ενέργεια και το εναλλακτικό ύφος του εστιατορίου σε κάθε γωνιά του. Κάθε σημείο του χώρου έχει κάτι να πει, ενώ η ατμόσφαιρα παραμένει πάντα φιλική και χαλαρή, κάνοντάς το τον ιδανικό προορισμό για κάθε στιγμή της ημέρας.

kits-kai-s-efagha17.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha18.jpg?v=0

Το «Κιτς και σ’ έφαγα», απλά, ξεχωρίζει. Είναι μια εξαιρετική βουτιά στην ελληνική γαστρονομία, ένα σημείο συνάντησης για όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα, αλλά και την πειραγμένη εκδοχή της, που ποτέ δεν απογοητεύει. Και αν αναρωτιέστε αν αξίζει να το επισκεφθείτε, το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το φαγητό και η ατμόσφαιρά του είναι πάντα μια απόλαυση και η πρώτη σας φορά, σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Tip: Η κουζίνα του “Κιτς και Σ’ ‘Εφαγα” λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 14.00 έως τις 23.00, κάθε Παρασκευή και Σάββατο από τις 14.00 έως τις 23.30 και τις Κυριακές από 14.00 έως 21.00.

kits-kai-s-efagha19.jpg?v=0
kits-kai-s-efagha20.jpg?v=0

Διεύθυνση: Ολύμπου 89, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2315 519191

Facebook

Instagram

Loader