Fatto a Mano: Η γεύση της αυθεντικότητας, φτιαγμένη στο χέρι

Τι είναι ένας κόσμος γεμάτος παγωτό…αν όχι ένας κόσμος καλύτερος;

Υπάρχουν γεύσεις που δεν ξεχνιούνται ποτέ κι αυτές είναι ο λόγος που γεννήθηκε το Fatto a Mano. Γεύσεις που ξυπνούν μνήμες, χαμόγελα, παιδικές αναμνήσεις, που πυροδότησαν και το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο προέκυψε από την αγάπη για το αυθεντικό, το χειροποίητο, το αληθινά γευστικό. Από το πρώτο του εργαστήριο μέχρι σήμερα, το Fatto a Mano παραμένει πιστό στη φιλοσοφία του: να δημιουργεί γλυκά και παγωτά που φτιάχνονται όπως παλιά — με τα χέρια, με φροντίδα και με αγάπη. Όπως υποδεικνύει και η ετυμολογία του ονόματός του, που σημαίνει “φτιαγμένο στο χέρι”, όλα εδώ παρασκευάζονται από την αρχή.

fatto-a-mano-2.jpg?v=0

Στην Παύλου Μελά 20, το Fatto a Mano ήρθε τον Απρίλιο του 2022 να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για το παγωτό. Αυθεντικό franchise του γνωστού ομώνυμου καταστήματος της Αθήνας, αποτελεί πλέον ένα σημείο στη Θεσσαλονίκη, που μιλά κατευθείαν στην ψυχή όσων αγαπούν τις αληθινές γεύσεις.

fatto-a-mano-3.jpg?v=0
fatto-a-mano-4.jpg?v=0

Η ιστορία του Fatto a Mano ξεκινά στην Κρήτη, όταν ο δημιουργός του, Γιάννης Νύκταρης, αποφάσισε να μάθει την τέχνη του αυθεντικού ιταλικού gelato και να τη συνδυάσει με τον πλούτο της ελληνικής γης. “Η Ελλάδα έχει τις καλύτερες πρώτες ύλες” λέει και το αποδεικνύει με κάθε γεύση των εργαστηρίων του.

Οι άνθρωποι πίσω από τη γεύση

Πίσω από κάθε κουταλιά gelato, πίσω από κάθε κομμάτι γλυκού, βρίσκεται μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζεται ένα κοινό πάθος: την αναζήτηση της αλήθειας μέσα στη γεύση.

Με πολυετή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική και στην τέχνη του gelato, οι δημιουργοί του Fatto a Mano ήθελαν να ξαναφέρουν τη “μαγεία του εργαστηρίου” — εκεί όπου όλα γίνονται στο χέρι, χωρίς βιασύνη, χωρίς συμβιβασμούς.

Για τους ίδιους, το χειροποίητο δεν είναι απλώς τεχνική, αλλά στάση απέναντι στη ζωή. Από την επιλογή των πρώτων υλών, μέχρι την τελευταία πινελιά στο προϊόν, κάθε βήμα γίνεται με υπευθυνότητα, σεβασμό και μεράκι.

fatto-a-mano-5.jpg?v=0

Η φιλοσοφία της καθαρής απόλαυσης

Θεμελιώδης λίθος στο Fatto a Mano, η μη διαπραγματεύσιμη ποιότητα. Γεύσεις και προϊόντα χωρίς συντηρητικά, χωρίς τεχνητά αρώματα ή χρωστικές, πάστες ή πούλπες, κάθε γλυκό και κάθε παγωτό γεννιέται από φυσικά συστατικά, φρέσκα και αγνά, επιλεγμένα από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται την ίδια αγάπη για το χειροποίητο και το ποιοτικό και με τους οποίους επιδιώκονται μακροχρόνιες, ειλικρινείς συνεργασίες, που γίνονται ένα κοινό ταξίδι, προς τη γευστική αριστεία.

fatto-a-mano-6.jpg?v=0

Φιστίκι Αιγίνης ΠΟΠ, θυμαρίσιο μέλι, ανθότυρο Κρήτης ΠΟΠ, μαστίχα Χίου, φρέσκο βουβαλινό ή αγελαδινό γάλα ελληνική προέλευσης, γιαούρτι στραγγιστό 100% ελληνικό, φρέσκα φρούτα εποχής — κάθε πρώτη ύλη φέρει τη δική της ιστορία, τη γεύση και την ψυχή του τόπου παραγωγής της.

Για τους ανθρώπους του, η αυθεντικότητα ξεκινά από τη γη και ολοκληρώνεται στο χαμόγελο κάθε πελάτη, που απολαμβάνει το αποτέλεσμα: τη δημιουργία γλυκών και παγωτών που θυμίζουν «παλιές σπιτικές γεύσεις», με τη φρεσκάδα της σύγχρονης δημιουργίας.

Ξεχωρίζουν φυσικά, εκτός των ελληνικών γεύσεων, η σοκολάτα Valrhona, για την οποία το Fatto a Mano είναι πιστοποιημένος Valrhona Expert — ένας από τους λίγους στην Ελλάδα – και η φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης, γεύσεις που απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα, στα προϊόντα όπου χρησιμοποιούνται!

fatto-a-mano-7.jpg?v=0
fatto-a-mano-8.jpg?v=0

Παγωτά, γλυκά και εποχιακές δημιουργίες

Θα έχετε ήδη καταλάβει πως, βάσει της φιλοσοφίας του, το Fatto a Mano συνδυάζει την ιταλική τεχνική του gelato, με τον πλούτο της ελληνικής γης. Εδώ, η εποχή καθορίζει τη γεύση: λεμόνια, φράουλες και κεράσια την άνοιξη, πεπόνι, καρπούζι, σύκο και βερίκοκο το καλοκαίρι, ρόδι, λωτός, φουντούκι και κάστανο το φθινόπωρο, αχλάδι και μπανάνα τον χειμώνα. Κάθε φρούτο καθαρίζεται και προετοιμάζεται στο χέρι, για να αποδώσει όλη τη φρεσκάδα και το άρωμά του.

fatto-a-mano-9.jpg?v=0
fatto-a-mano-10.jpg?v=0
fatto-a-mano-11.jpg?v=0

Οι premium σοκολάτες, όπως η σοκολάτα Gold ή η Valrhona 66%, συνυπάρχουν με γεύσεις όπως το ανθότυρο Κρήτης με θυμαρίσιο μέλι, σε μια συνάντηση παράδοσης και μοντέρνας δημιουργικότητας.

fatto-a-mano-12.jpg?v=0
fatto-a-mano-13.jpg?v=0

Στα signature flavors του καταστήματος, θα βρείτε γεύσεις που τιμούν τις υπέροχες δημιουργίες της χώρας και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη! Ό,τι δοκιμάσετε, έτσι, είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα sorbet — χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, vegan και νηστίσιμα — φτιαγμένα από φρέσκα ελληνικά φρούτα εποχής, που είναι ιδανικά για vegans και για περιόδους νηστείας. Ανανεώνονται κάθε σεζόν, αποδεικνύοντας πως η απλότητα μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστική με την πολυτέλεια.

fatto-a-mano-14.jpg?v=0

Απολαμβάνοντας κάθε γλυκιά δημιουργία

Πέρα από το παγωτό σας, στο Fatto a Mano μπορείτε να απολαύσετε κι άλλες γλυκές δημιουργίες, όπως το βασκικό cheesecake ή τα crèmeux, παρασκευασμένα καθημερινά στο ανοιχτό εργαστήριο του καταστήματος.

fatto-a-mano-15.jpg?v=0
fatto-a-mano-16.jpg?v=0
fatto-a-mano-17.jpg?v=0
fatto-a-mano-18.jpg?v=0

Ο χώρος, minimal και φωτεινός, προσφέρει μια ανάσα χαλάρωσης, ενώ η φιλόξενη εξυπηρέτηση θυμίζει παλιό, αυθεντικό ζαχαροπλαστείο, όπου κάθε πελάτης γίνεται φίλος. Μπορείτε να καθίσετε στα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου ή να πάρετε το παγωτό σας στο χέρι.

fatto-a-mano-19.jpg?v=0

Παγωτό για όλους!

Διανύοντας ήδη τον τρίτο χρόνο ζωής στη Θεσσαλονίκη, το Fatto a Mano, εκτός από μία gelateria ή ένα ζαχαροπλαστείο, είναι μια φιλοσοφία γεύσης που ενώνει γενιές, προτιμήσεις και ιστορίες.

Είτε αναζητάτε premium ή ειδικές γεύσεις παγωτού, φτιαγμένες από ειδικές πρώτες ύλες, είτε κάνετε τη βόλτα σας στο κέντρο ακόμη αργά το βράδυ, είτε αναζητάτε μία “εύκολη” απόλαυση για κάθε μέλος της οικογένειάς σας είτε, φυσικά, έχετε συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες ή διατροφικές επιλογές, εδώ θα τα βρείτε όλα!

fatto-a-mano-20.jpg?v=0

Από τις πιο “τολμηρές” ή τις Instagram – friendly γεύσεις, μέχρι τις πιο “comfort” ή “κλασσικές” γεύσεις, όπως η βανίλια και η σοκολάτα, στο Fatto a Mano θα βρείτε επιλογές για όλους και γεύσεις που δε θα βρείτε αλλού!

Άλλωστε, το λένε οι ίδιοι: “Στο Fatto a Mano πιστεύουμε πως ένας κόσμος γεμάτος αληθινό παγωτό, είναι ένας κόσμος καλύτερος”!

Εξάλλου αυτό δεν είναι το αποκορύφωμα του χειροποίητου; Γίνεται όπως παλιά, με αγάπη και ψυχή!

Tip 1: Το κατάστημα λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή 10:30 – 24:00.

Tip 2: Για όσους προτιμούν την απόλαυση στο σπίτι, τα προϊόντα του Fatto a Mano είναι διαθέσιμα και μέσω E-food και Wolt.

Tip 3: Για το χαρμάνι του καφέ το Fatto a Mano εμπιστεύεται την Kudu Coffee Roasters.

fatto-a-mano-21.jpg?v=0

Διεύθυνση: Παύλου Μελά 20, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
2310 257017
Website
Facebook
Instagram

Loader