Ο εμβληματικός οίκος Georg Jensen εγκαινίασε το 3ο του κατάστημα στην Ελλάδα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!
Στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Η αρτοποιία … αλλιώς, στην Προξένου Κορομηλά
Περπατώντας στην Προξένου Κορομηλά, ανάμεσα από την Αγίας Σοφίας και την Καρόλου Ντηλ κι όσο πλησιάζει κανείς στο νούμερο 13, όλο το τετράγωνο μυρίζει … “Country Breadery”. Ένα κύμα αρωμάτων τυλίγει τον επισκέπτη: η ζεστή, γήινη μυρωδιά του φρεσκοψημένου προζυμιού αγκαλιάζει τη βουτυρένια, γλυκιά υπόσχεση των γαλλικών κρουασάν κι όχι μόνο.
Από το Πάσχα του 2023, το εγχείρημα αυτό που ξεκίνησε από τα αδέρφια Τοπαλίδη, προχωρά σταθερά, με πορεία προς τις καρδιές μας. Βασισμένο αποκλειστικά στη φιλοσοφία του χειροποίητου, προζυμένιου ψωμιού και κάθε είδους άρτου με προζύμι και σε γλυκές δημιουργίες που μένουν αξέχαστες, αναβιώνει καθημερινά την ποιότητα και την αυθεντικότητα, που αξίζει στον “άρτον ημών τον επιούσιον”, κάθε ώρα της ημέρας!
Πίσω από την επιτυχία του “Country Breadery” βρίσκονται τρία αδέρφια: ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης και οι αδερφές του, Κυριακή και Μαριάνθη. Η κοινή τους επιθυμία για την αναζήτηση του καλού, ποιοτικού προϊόντος και η αγάπη για τις σωστές γεύσεις, οδήγησε στη δημιουργία ενός χώρου που, σήμερα γνωρίζει πλέον όλο το κέντρο της πόλης. Η πορεία τους δεν ήταν τυχαία. Η αρχική τους ενασχόληση με το ψωμί εξελίχθηκε σε βαθιά ανάγκη να προσφέρουν ένα προϊόν που έλειπε από την αγορά: το "αληθινό ψωμί", όπως οι ίδιοι λένε, όπως παλιά.
Η φιλοσοφία του καταστήματος είναι απόλυτα ξεκάθαρη: μηδέν βελτιωτικά και μηδέν πρόσθετα. Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται καθημερινά στο ανοιχτό εργαστήριο του καταστήματος, όπου ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει τη μαγεία της δημιουργίας. Η έμπνευση έρχεται από τα ταξίδια των ιδιοκτητών στο εξωτερικό, φέρνοντας νέες τεχνικές, αλλά πάντα με σεβασμό στην παράδοση της πολύωρης, τίμιας, χειροποίητης παρασκευής.
Ο ακρογωνιαίος λίθος της αρτοποιίας του “Country Breadery” είναι το φυσικό, χειροποίητο προζύμι αργής ωρίμανσης. Το ίδιο το όνομά του καταστήματος, άλλωστε προέρχεται από την ξενική ονομασία του προζυμένιου ψωμιού. Αφράτο μέσα και ξεροψημένο έξω, το ψωμί του “Country Breadery” έχει μυρωδιά και υφή που δεν μοιάζουν με κανενός άλλου.
Η διαδικασία, που απαιτεί πολλές ώρες κι ελεγχόμενη θερμοκρασία, είναι το μυστικό για τα πολυάριθμα οφέλη που προσφέρει το ψωμί του αρτοποιείου. Ποια είναι αυτά; Πρόκειται για ψωμί πιο εύπεπτο - ιδανικό ακόμη και για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη - διαθέτει υψηλότερη διατροφική αξία και προβιοτικούς μικροοργανισμούς, όπως και μεγαλύτερη διατηρησιμότητα και, κυρίως, ασύγκριτη γεύση και άρωμα.
Στον κατάλογο θα βρει κανείς οκτώ βασικούς τύπους ψωμιού, κάποιοι από τους οποίους πραγματικά ξεχωριστοί: ολικής, λευκό, ελαιόψωμο, πολύσπορο, σίκαλης, καθώς και γαλλική μπαγκέτα, фоκάτσια και σοκολατόψωμο.
Πέρα από τους άρτους, το “Country Breadery” κλέβει τις εντυπώσεις με μια σειρά από εξαιρετικά προϊόντα, βασισμένα σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες (όπως είναι τα γαλλικά βούτυρα κι άλλα αγνά υλικά από επιλεγμένους παραγωγούς).
Ένα γαϊτανάκι γεύσεων ξετυλίγεται στο χώρο. Πρόκειται για τα γαλλικά κρουασάν, γεμιστά με διάφορες πραλίνες, αλλά και τα δημοφιλή τραγανά rolls γεμιστά με πραλίνες, το κρουασάν φιογκάκι με σοκολάτα και φυσικά το περιζήτητο βάσκικο cheese cake, που ψήνεται στο φούρνο. Στα νέα προϊόντα συγκαταλέγονται τα sticks κανέλας ή κανέλας και ζάχαρης και η ολόφρεσκη τριφτή μηλόπιτα ταψιού.
Στο κομμάτι των γλυκών, το “Country Breadery” ξεχωρίζει και με τις εποχιακές του εκπλήξεις, όπως τα μελομακάρονα και τα τσουρέκια των εορτών, που θα κάνουν την εμφάνισή τους προσεχώς!
Στα αλμυρά, οι χειροποίητες χωριάτικες πίτες, με φύλλο βουτύρου και γέμιση με κατσικίσιο τυρί ή κατσικίσιο τυρί και σπανάκι, θυμίζουν τις γεύσεις της γιαγιάς κι αποτελούν ιδανικές επιλογές για πρωινό, αλλά και για κάθε ώρα της ημέρας, χάρη στη γεμάτη χορταστική τους γεύση.
Δοκιμάστε το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα pretzel, αλλά και τα κρύα σάντουιτς, συνοδεύοντάς τα με έναν καφέ ή ένα φυσικό ρόφημα.
Η πραγματική επιτυχία του “Country Breadery”, δεν είναι μόνο το τέλειο ψωμί ή τα rolls του. Είναι η συνέπεια με την οποία τα αδέρφια Τοπαλίδη, εφαρμόζουν το όραμά τους: από τη δουλειά τους στο εργαστήριο, μέχρι το τελικό προϊόν που φτάνει στο χέρι του πελάτη, όλα “δένονται” με την κλωστή της ποιότητας. Αυτός ο συνδυασμός οικογενειακού πάθους, ταξιδιωτικής έμπνευσης και σεβασμού στον αργό χρόνο, είναι που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του συγκεκριμένου αρτοποιείου, κάνοντάς το έναν μοναδικό γαστρονομικό προορισμό!
Tip 1: Το “Country Breadery” λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο 08.00 – 19.00.
Τip 2: Μπορείτε να δείτε όλον τον κατάλογο προϊόντων του “Country Breadery” και να κάνετε την παραγγελία σας και μέσω Wolt.
Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 13, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070919
Στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos
Κάτω από το φως του φεγγαριού, η μαγεία των γιορτών ζωντανεύει
Μπουκιές με ιστορία, γεύση και συναίσθημα
Μία οικογενειακή υπόθεση τεσσάρων γενεών