Αφιέρωμα: Καλοκαίρι και διασκέδαση στις πιο αγαπημένες ταράτσες και αυλές στην πόλη
16+1 από τις ωραιότερες προτάσεις εξόδου για café, ποτό, cocktails, snacks, fingers food και όχι μόνο
Γαστρονομικά διαμάντια και «κρυμμένοι» γευστικοί θησαυροί στα δυτικά της πόλης
Στα δυτικά της πόλης, τα γαστρονομικά σημεία της έχουν βάλει τη δική τους υπογραφή, στο χάρτη των γεύσεων της Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πλέον, πολλά «διαμάντια» που σε προσκαλούν για φαγητό, με όμορφο περιβάλλον, άριστη εξυπηρέτηση και εξαιρετική κουζίνα.
Με χώρους που εντυπωσιάζουν με την αισθητική και το design τους και που ικανοποιούν τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων όσων αναζητούν ποιοτικό φαγητό.
Συγκεντρώσαμε 15 από τις καλύτερες προτάσεις για γαστρονομικές απολαύσεις στην δυτική Θεσσαλονίκη και σου τις παρουσιάζουμε. Είτε πρόκειται για premium restaurants, είτε για μεζεδοπωλεία και ουζερί έως εστιατόρια διεθνών γεύσεων. Ανακάλυψέ τα μαζί μας…
Όταν άνοιξε τις πόρτες του το «Anama», το Μάρτιο του 2023, στο νούμερο 10 της οδού Κολοκοτρώνη, στον Εύοσμο, ξεκίνησε βασισμένο σε μία ιδέα προερχόμενη από τη χρόνια ενασχόληση με την εστίαση, η οποία «γέννησε» την επιθυμία δημιουργίας ενός χώρου, μοναδικού και ταυτόχρονα απλού. Όπως ακριβώς η φωτιά, που ήταν και η αφορμή γι’ αυτό το ταξίδι κι από το «άναμα» της οποίας, προήλθε και το όνομα του. Άλλωστε, για τους ιδιοκτήτες του, η φωτιά είναι αυτή που δίνει γεύση και μορφή σε ό,τι δημιουργούν. Ο κόσμος το υποδέχθηκε με θέρμη κι έτσι, πέρα από τον αρχικό στόχο της ποιότητας και της θύμησης γευμάτων παραδοσιακών, λαχταριστών και καλοφτιαγμένων, που ξυπνούν μνήμες φαγητού σε χωριό, με πολλές μοντέρνες πινελιές, επετεύχθη κι ένας επιπλέον στόχος: το «Anama» έγινε η αφορμή, να ανακαλυφθεί ξανά η αξία της «γειτονιάς» και της τακτικής συνεύρεσης, σε έναν πανέμορφο χώρο που ήδη αγαπιέται από πολλούς.
Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα ως προς το φαγητό, από την αίσθηση της γεύσης, της ανάμνησης, της παρέας και των κοινών στιγμών, γύρω από ένα τραπέζι. Το «Anama», επιδίωξε από την αρχή να τα προσφέρει, μέσα από την κουζίνα και το χώρο του, όπου η φωτιά καίει διαρκώς και η αίσθηση της οικείας φιλοξενίας, επικρατεί, κάνοντάς σας να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 768576
Το «Μεζέ Μεζέ» στο νούμερο 2 της Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Κορδελιό, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πετυχημένα food projects των τελευταίων ετών, σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Έχοντας πρωτοανοίξει το 2011, μεταφέρθηκε στην τωρινή του διεύθυνση το 2016.
Με την επιμέλεια του Chef και ιδιοκτήτη Δημήτρη Αντύπα, η άξια ομάδα του προσφέρει ένα τόσο ολοκληρωμένο μενού, που κυριολεκτικά θα σας καλύψει σε κάθε προτίμησή και θα σας δώσει εναλλακτικές, για πολλές επισκέψεις. Μερακλίδικοι μεζέδες και πρωτότυπα πιάτα και ειδικό μενού για vegans ή με healthy προτάσεις, πάντα βασισμένες στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αλλά και μία wine list με 250 ετικέτες οίνων από όλον τον κόσμο, εξασφαλίζουν γεύματα που θα θυμάστε για καιρό.
Το «Μεζέ Μεζέ» ξεχωρίζει και για το εξαιρετικά όμορφο και φιλόξενο περιβάλλον του, με industrial αισθητική, όπου επικρατούν τα γήινα χρώματα και το ξύλο, δημιουργώντας ένα χώρο στον οποίο θα νιώσετε απόλυτα άνετα και φιλόξενα, σε κάθε επίσκεψη σας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 2, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 700100
Στο νούμερο 23 της οδού Αγαμέμνονος, στον Εύοσμο, το μεζεδοπωλείο “Η Νταρντάνα Φλώρινα” ανοίγει καθημερινά τις πόρτες του από το καλοκαίρι του 2022 και σας περιμένει για γεύματα αυθεντικά, νόστιμα και προσεγμένα, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε σας γεύμα καθημερινά.
Tρία αδέρφια, τα αδέρφια Βασιλειάδη, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μαγειρικής, της εστίασης, του τουρισμού και της φιλοξενίας, έχουν καταφέρει να στήσουν έναν χώρο που προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο και που δίνει έμφαση στα βασικά: φαγητό, ατμόσφαιρα και καλή παρέα!
Εκ των τριών αδερφών, η Εύη σπούδασε Τουριστικές Eπιχειρήσεις στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας κι εργάστηκε για χρόνια σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως η “Μεγάλη Βρετανία”, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο στην ίδια εταιρεία. Στη συνέχεια πέρασε από μεγάλα ξενοδοχεία κι εστιατόρια, τελώντας και υπεύθυνη του “Τhe Churchill Bar” και του “Ηyatt” του Λονδίνου - στο οποίο διηύθυνε το bar και το cigar terrace - και προτάθηκε για τρία χρόνια ως μία από τους καλύτερους Bar Manager στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει επίσης σπουδάσει Μαγειρική, ενώ έχει σπουδές και στους τομείς των πούρων, των Αποσταγμάτων και της Οινοποιίας. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγαμέμνονος 23, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 300277
Στο νούμερο 48 της Αγνώστου Στρατιώτου, στην Πολίχνη, πολύ κοντά στη διασταύρωση με τη Λαγκαδά, υπάρχει μία αγαπημένη πλέον «μυστική αυλή», αυτή του «Sagrado». Πρωτοάνοιξε το 2020, ως συνέχεια της δραστηριοποίησης των ανθρώπων του, τόσο με ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων, όσο κι ενός κρεοπωλείου, που λειτουργούσαν από το 1965 και το 2008, αντίστοιχα.
Η ίδια οικογένεια, γνώστες του κρέατος επί τόσες δεκαετίες, αποφάσισε να δημιουργήσει το «μαγικό» αυτό χώρο, ως ένα τελικό βήμα και μετεξέλιξη, της μέχρι τότε πορείας της και της μακράς παράδοσης στο κρέας. Έτσι γεννήθηκε, το Μάρτιο του 2020 το «Sagrado», με σκοπό να προσφέρει λαχταριστά burgers, πιάτα κρεατικών, χορτοφαγικά και vegan πιάτα, μπίρες και… συζητήσεις, για να γεμίσει ένα πλακόστρωτο σοκάκι με νοσταλγική αύρα και να χαρίσει γευστικά και δροσερά βράδια, στους επισκέπτες του.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τα μέσα του προηγούμενου αιώνα, από τον «πατριάρχη» της οικογένειας τον Θεόφιλο Φραγκόπουλο, γνωστό ως «Φιλάκη» και έτσι ονομάστηκε επίσημα, τότε, το εργοστάσιο κρεάτων της οικογένειας και στη συνέχεια, το κρεοπωλείο «Κρέατα Φιλάκης» στην Πολίχνη. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτη 50, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 605566
Το μικρόβιο της μαγειρικής το είχε από μικρή η Φωτεινή Ακριτίδου. Αίσθηση της γεύσης, φαντασία και μεγαλώνοντας μια μοναδική ικανότητα να συνδυάζει ετερόκλητα υλικά για να δημιουργεί στο τέλος μοναδικά πιάτα με τη δική της υπογραφή.
Έχοντας μεγαλώσει στον Εύοσμο η Φωτεινή, ο αδερφός της Δαμιανός και ο φίλος τους Σάκης Τασόπουλος, είχαν επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους γαστρονομικό project στην περιοχή τους. Η Φωτεινή δεινή chef, ο Δαμιανός με χρόνια εμπειρίας στην εστίαση και ο Σάκης με γνώσεις στο επιχειρείν ένωσαν τις δυνάμεις τους κι έκαναν το επόμενο βήμα στην επαγγελματική τους πορεία.
Έτσι τον Νοέμβριο του 2019 γεννήθηκε ο «Back.ξες». Ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, δημιουργική, που τιμάει τα ελληνικά προϊόντα και αγαπά να προσφέρει γεύσεις οικείες μα αλλιώτικες, που δύσκολα θα δοκιμάσετε αλλού. Με περίσσιο μεράκι, αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και όρεξη να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό, δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα και πιο αγαπημένα πλέον εστιατόρια τόσο στον Εύοσμο, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Τσάμη Καρατάσου 7, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2313 096435
Η αναζήτηση για καλό φαγητό σε ταξιδεύει σε προορισμούς γευστικούς, όπως είναι η «Τρούφα». Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο με επιλεγμένες πρώτες ύλες, ποιοτικό φαγητό, με εξαιρετική αισθητική και design και με ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε νοστιμιά: αυτό είναι το μεζεδοπωλείο «Τρούφα», στο 101 της Ολυμπιάδος, στον Εύοσμο.
Άνοιξε τον Ιούνιο του 2022, από ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη για χρόνια στο χώρο της εστίασης κι ένιωσαν πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για να κάνουν κάτι δικό τους και που, βασισμένοι στην πείρα τους και σε έρευνα για καλές πρώτες ύλες, παρουσιάζουν καθημερινά παραδοσιακές και πιο σύγχρονες ελληνικές συνταγές, βασισμένες σε υλικά εποχής, σε ένα μενού που απαρτίζεται τόσο από κρεατικά, όσο κι από ψάρι και θαλασσινά.
Το όνομα «Τρούφα», προέκυψε από τον αγαπημένο, πλέον, στις κουζίνες. ακριβό και ιδιαίτερο μύκητα που δίνει την ξεχωριστή, ντελικάτη γεύση του σε κάθε πιάτο, σε κάθε γαστρονομική δημιουργία. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ολυμπιάδος 101, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070032
Στο νούμερο 150 της Λεωφόρου Παπανικολάου, στα Πεύκα, με άμεση πρόσβαση από τον περιφερειακό Θεσσαλονίκης, το εστιατόριο “Το Λουκούμι” αποτελεί μία ιδανική στάση και προορισμό για εσάς, που είτε κινείστε ήδη στην περιοχή, είτε αναζητάτε μία ανάσα δροσιάς και φύσης, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!
Με το που θα καθίσετε στην πίσω αυλή του, θα καταλάβετε γιατί: η μοναδική του θέα στο Σέιχ Σου και το καταπράσινο περιβάλλον του, θα σας αποζημιώσουν σε κάθε σας μπουκιά!
Από το 2008, οπότε και πρωτοάνοιξε “Το Λουκούμι” στα Πεύκα ως καφενές, όπου ο κόσμος έπινε τον καφέ του, διάβαζε και δοκίμαζε τα νόστιμα μεζεδάκια του, πολλά έχουν αλλάξει. Μετά τους αρχικούς μεζέδες ήρθαν τα κεφτεδάκια και οι τηγανιές, η μεγαλύτερη πελατεία έφερε τη μεταφορά του καταστήματος στο σημερινό σημείο, όπου η θέα και η φυσική δροσιά το καλοκαίρι το κάνουν μοναδικό και στη συνέχεια το μενού μεγάλωσε. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Λεωφόρος Παπανικολάου 150, Πεύκα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 674844
“Τεφαρίκι”, όπως «tefârık», όπως το κάτι ποιοτικό, διαλεχτό και γνήσιο, στην αράβικη διάλεκτο. Από εκεί προέρχεται το όνομα του εστιατορίου που άνοιξε το Νοέμβριο του 2018 στην Κωνσταντίνου Καραμανλή 10, στο Κορδελιό, φιλοδοξώντας να αποτελέσει έναν χώρο λαϊκό, με πολύ καλά κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, όπου ο κάθε πελάτης θα μπορούσε να περάσει καλά και να τύχει της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης.
Πάνω από έξι χρόνια μετά συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στη γαστρονομική ζωή της πόλης και σας περιμένει φρέσκο, ανακαινισμένο και με ένα πολύ νόστιμο μενού!
Φτάνοντας στο “Τεφαρίκι”, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να επιλέξετε σε ποιον από τους δύο ορόφους του θα καθίσετε. Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποί του αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα: να σας παρουσιάσουν τις επιλογές σας, να σας προτείνουν συνδυασμούς από την κάβα, να σας σερβίρουν, να σας εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 10, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 770400
Υπάρχει μία αυλή φιλόξενη στη Σταυρούπολη, ακριβώς δίπλα από τη Μονή Λαζαριστών, μία «Πόρτα Ανοιχτή» όπου σας περιμένουν εκλεκτές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πρόσχαρα πρόσωπα, εγκάρδια φιλοξενία και τρεις διαφορετικοί χώροι – ο εσωτερικός, μία αυλή κι ένας κήπος – όπου θα απολαύσετε νόστιμα γεύματα. Από τον Οκτώβριο του 2018, η «Πόρτα Ανοιχτή» ξεχωρίζει για το μοναδικό της γούστο, την αισθητική της και τις εξαιρετικές της γευστικές προτάσεις, που προσφέρει σε μία καθόλα άνετη και οικεία ατμόσφαιρα.
Η «Πόρτα Ανοιχτή» άνοιξε πριν από πέντε χρόνια από το Θωμά Μούτσελο -διευθυντή τότε σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής - και τον Chef Γιάννη Αραμπατζή, πρώτο Chef του πασίγνωστου εστιατορίου «Παπαρούνα» της Θεσσαλονίκης, αλλά και του «Aelia Beach Bar Restaurant» της Χαλκιδικής, όπου και γνωρίστηκαν. Οι δυο τους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους κι εν μέσω δύο σύντομων – πεντάλεπτων, όπως οι ίδιοι λένε - αλλά εποικοδομητικών συζητήσεων για τα σχέδια του επερχόμενου χειμώνα, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μαζί ένα εστιατόριο, που έμελλε να αγαπηθεί από πολύ κόσμο της πόλης και όχι μόνο.
Τέσσερα χρόνια μετά, στην κουζίνα προστέθηκε κι ο Δημήτρης Βεργουλιάδης. Και το αρχικό εστιατόριο, που ξεκίνησε χωρίς πολλές αναλύσεις κι έρευνες, μόνο με κάποιους «υπολογισμούς σε νούμερα» κι ένα πλάνο - το να εφαρμόσουν όσα γνώριζαν ήδη από την εμπειρία τους, σε ένα εστιατόριο, όπου θα άρεσε στους ίδιους να πηγαίνουν εάν ήταν οι πελάτες - μεγάλωσε σταδιακά και συνεχίζει. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 13, Σταυρούπολη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 265325
Από το 2012 που λειτουργούσε στα δυτικά της Θεσσαλονίκης ως παραδοσιακό καφενείο, με λίγα τραπεζάκια, μερακλίδικο καφέ και μεζεδάκια για τσίπουρο και ρετσίνα, ήταν ήδη ένα αγαπητό στέκι. Το 2018 μετακόμισε λίγο παραδίπλα, στην ίδια περιοχή, αυτή του Κορδελιού και το «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» έγινε πόλος έλξης για όσους αγαπούν το καλό, σπιτικό φαγητό. Εκείνο που μέσα στην απλότητά του κρύβει περίσσιο μεράκι και πολλή αγάπη.
Μεζεδάκια λαχταριστά για τη μέση, αλλά και πλούσιες μερίδες πιάτων της ώρας, αλλά και μαγειρευτών, γίνονται η… ατραξιόν του μεζεδοπωλείου, που συνήθως θα το βρείτε γεμάτο από παρέες που απολαμβάνουν τα νόστιμα πιάτα, αλλά και το οικείο, φιλικό περιβάλλον για το οποίο έχει φροντίσει η Μαρίνα και ο γιος της, Στέφανος.
Στο «Μεζεδοπωλείο Μαρίνα» θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Κρεατικά και ψαράκια, όλα φρέσκα και διαλεχτά, μαγειρεύονται, όπως μαγειρεύει η Μαρίνα στο σπίτι της, με καλές πρώτες ύλες και μεράκι, για να φτάσουν στο τραπέζι σας λαχταριστά και νόστιμα. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 93, Κορδελιό
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 704200
Εάν αναζητάς έναν όμορφο χώρο, γεμάτο από αρώματα εκλεκτών πιάτων και ιδιαίτερες γεύσεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο, τότε σίγουρα το μεζεδοπωλείο ΕδΕΜ, είναι ένας από αυτούς χώρους, έχοντας πετύχει εδώ και ένα χρόνο να γίνει αγαπημένο στέκι για πολλούς από τα δυτικά και όχι μόνο, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Βρίσκεται στην περιοχή του Ευόσμου, στην πλατεία, στην οδό Παύλου Μελά 29. Πρόκειται για έναν χώρο με κλασική αισθητική εξωτερικά, αφού κυρίαρχο στοιχείο του είναι το ξύλο, ενώ ο ημι-υπαίθριος χώρος του είναι σίγουρα κοντά σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου ως… Παράδεισο!
Άνετοι καναπέδες, καρέκλες από ψάθα και ξύλο, boheme διακοσμητικά και φωτιστικά, παχύφυτα και λουλούδια ενώ και το εσωτερικό του μαγαζιού, για τις πιο κρύες μέρες, είναι εξίσου άνετο και φιλόξενο, με βάση το ξύλο και αποχρώσεις του πράσινου στους τοίχους. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Π.Μελά 29, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 559202
Το «Τσιρ Τσιρ Μεζέ», στην περιοχή της Μοδιάνο, το ξέρουμε χρόνια για τους μεζέδες του. Εδώ και μήνες μπορούμε να το βρούμε και στον Εύοσμο, στο νούμερο 9 της Καραολή και Δημητρίου, απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην Σαράντα Κύματα), όπου άνοιξε τον Ιανουάριο του 2023, αφού ο ίδιος ο κόσμος, εξέφρασε την επιθυμία να απολαμβάνει τα εξαιρετικά πιάτα του και στα δυτικά της πόλης.
Όπως οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, Θάνος και Ιωσήφ αφηγούνται, όλα ξεκίνησαν ένα καλοκαιρινό μεσημέρι, πριν πολλά χρόνια όταν η μητέρα τους τηγάνιζε φρέσκια ψαράκια στο τηγάνι κι ο ήχος από το καυτό λάδι τσιρτσίριζε στα αυτιά τους.
Όσο μεγάλωναν, η ανάμνηση αυτή έγινε νοσταλγία κι έφτασε να υλοποιηθεί, ξανά, σε κάτι πραγματικό, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2015, σε συνεργασία και με τη Τζούλια, με το πρώτο κατάστημα, στο κέντρο. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Καραολή και Δημητρίου 9, Εύοσμος - απέναντι από το ΙΚΑ του Ευόσμου (πρώην «Σαράντα Κύματα»)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 759000
Ήταν πριν τέσσερα χρόνια όταν τρεις καλοί φίλοι με εμπειρία χρόνων στην εστίαση, αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο. Έναν χώρο όμορφο, ένα παρεΐστικο στέκι, με φιλική ατμόσφαιρα και ειδίκευση στο καλό κρέας. Το «Μαύρο Πιπέρι» συστήθηκε στο κοινό της Θεσσαλονίκης το 2019 κι έκτοτε έχει αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.
Μαζί με καλό φαγητό, στο «Μαύρο Πιπέρι» δημιουργούνται και ξεχωριστές αναμνήσεις. Ενδιαφέροντα πιάτα, καλή παρέα και ζωντανή μουσική είναι τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει πολλές αξέχαστες βραδιές στους θαμώνες του εστιατορίου.
Πρωταγωνιστής στο «Μαύρο Πιπέρι» είναι το κρέας. Το καλό και προσεχτικά επιλεγμένο κρέας που ψήνεται ιδανικά για να το απολαύσετε όπως ακριβώς πρέπει.
Ξεκινώντας από κλασικές επιλογές, όπως είναι τα σουβλάκια, η πανσέτα, τα σουτζουκάκια, το μπιφτέκι και η τηγανιά, στο «Μαύρο Πιπέρι» αποδεικνύουν πώς τα θεωρητικά απλά, με το σωστό ψήσιμο και τα ταιριαστά καρυκεύματα, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αχιλλέως 32, Εύοσμος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 765566
Η «Τσουκνίδα Sea Food and More», άνοιξε με τη συγκεκριμένη επωνυμία τις πόρτες της τον Ιούλιο του 2023 στο Ασβεστοχώρι, σε έναν πανέμορφο και μεγάλο εσωτερικά και εξωτερικά χώρο, που λειτουργεί εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες γαστρονομικές προτάσεις στην Θεσσαλονίκη, με νόστιμα ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλα τα γούστα, που βασίζεται στη πολυετή εμπειρία των ανθρώπων του.
Η ιστορία του χώρου ξεκινά από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν οι πρώτοι κάτοικοι του Ασβεστοχωρίου - τότε ονομαζόμενου Νεοχωρίου - έχτισαν στην αρχή του χωριού τα πρώτα πατσατζίδικα. Επάνω στον κεντρικό δρόμο, έγιναν πολύ γνωστά και πολυσύχναστα με την πάροδο του χρόνου.
Το 1907 ο Χρήστος Νίτσης ονόμασε την ταβέρνα του «Ο Παράδεισος του Πατσατζή», ξεκινώντας έτσι μια παράδοση στην απόλαυση του καλού φαγητού, που συνεχίζεται για τέταρτη γενιά, πλέον, από το Στέλιο Τσακιρίδη και το συνέταιρό του, Αντώνη Λέανδρο. Οι δύο τους παρέλαβαν, ανανέωσαν κι αναδημιούργησαν ριζικά το χώρο και συνεχίζουν να τον λειτουργούν με περηφάνια σήμερα, ως «Τσουκνίδα Sea Food and More». Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Ασβεστοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 218365
Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ωραία κρεατικά θα βρείτε στην ουζοταβέρνα «Αφρός», που εδώ και έξι χρόνια κάνει θραύση στα δυτικά της Θεσσαλονίκης με τις χειροποίητες νοστιμιές της. Με εμπειρία 20 χρόνων στον χώρο της εστίασης, οι άνθρωποι του «Αφρού» δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια έναν νέο χώρο με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά στο μενού τους.
Ωραίος χώρος, φιλικό περιβάλλον, ευχάριστη ατμόσφαιρα και εξυπηρέτηση που στηρίζεται στην ευγένεια και την αμεσότητα κάνουν την ουζοταβέρνα «Αφρός» να ξεχωρίζει όχι μόνο για τα εύγευστα πιάτα που προσφέρει.
Στην ουζοταβέρνα «Αφρός» θα βρείτε παραδοσιακή κουζίνα, ελληνική, με έντονο το… άρωμα της θάλασσας. Βασικός κορμός του μενού είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά, με ψάρια μικρά αλλά και μεγάλα, ανάλογα πάντα τη διαθεσιμότητα, να προσφέρονται ολόφρεσκα, είτε τηγανητά είτε ψητά, ανάλογα το μέγεθος και φυσικά την προτίμηση. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αμπελώνων 34, Ξηροκρήνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 526836
Το 2015 ένα κουτουκάκι άνοιξε στην Πολίχνη, το οποίο από τα τέλη του 2019 «μετακόμισε» σε μεγαλύτερο χώρο, στο νούμερο 14 της Αγνώστου Στρατιώτου κι έγινε η «Μεζεδοφωλιά», ένα εστιατόριο οικογενειακό μεν, οικείο προς όλους δε, που προσφέρει γεύσεις «μαμάς», σε όποια κατηγορία φαγητού και να κινούνται οι επιλογές σας.
Οι τελευταίες, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά το καλοκαίρι και λαχταριστές σούβλες το χειμώνα, είναι σίγουρα άφθονες και οι εναλλακτικές σας πολλές! Κι αυτό που θα βρείτε εδώ, είναι η ποιότητα σε όλα, τα καλά υλικά και το προσεγμένο φαγητό, γεύσεις παραδοσιακές, που θα σας κάνουν να θέλετε να ξαναπάτε!
Το καλοκαίρι στη «Μεζεδοφωλιά», έχει ξεκινήσει με τις πιο φρέσκες γεύσεις που βγάζει η θάλασσα. Θυμίζει περισσότερο ουζερί, με ψάρια και θαλασσινά να παρελαύνουν στο μενού και στο τραπέζι σας και την κάβα να σας προσφέρει τα απαραίτητα ουζάκια, τσιπουράκια, αλλά και κρασιά και ρετσίνες κι άφθονες ελληνικές μπύρες, για να συνοδέψετε τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δείτε περισσότερα…
Διεύθυνση: Αγνώστου Στρατιώτου 14, Πολίχνη
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 027770
16+1 από τις ωραιότερες προτάσεις εξόδου για café, ποτό, cocktails, snacks, fingers food και όχι μόνο
Εκεί όπου η παράδοση συναντά τη γεύση
Επιλογές που χαρίζουν ξεχωριστό χρώμα σε κάθε εμπειρία εξόδου μας
Μία Gastropub για όλα τα γούστα